Kraliçe’nin İngiltere’si yahut “çöp poşeti giymek zorunda kalan” bazı sağlıkçılar…

.

  • GİRİŞ07.04.2020 11:39
  • GÜNCELLEME07.04.2020 13:11

Londra’da Downing Street 10 Numara’da oturan Sarı Oğlan, on gündür ateşi düşmeyince hastaneye kaldırıldı: Başlangıçta hafife aldığı koronavirüse yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, nefes almakta güçlük çekiyormuş!

 

 

Başbakanlık Sözcüsü, Boris’in “gerektiği kadar hastanede kalacağını, acil bir durumun olmadığını” söylese de, İngiliz medyasında farklı iddialar dile getiriliyor…

Mesela, The Guardian; Başbakan’ın hastaneye kaldırılmasının, Boris’in durumunun kötüye gittiği yönündeki söylentilerin hemen ardından geldiğini yazdı!

 

 

*

Korona salgınını “sürü bağışıklığı” yöntemiyle yeneceklerini iddia edip kısa süre sonra geri adım atan Sarı Oğlan’ın İngiltere’sinde vaziyet vahim!

Elli bine yaklaşan vaka sayısı ve beş bine yakın ölümle Avrupa’da korona felaketinin vurduğu ilk beş ülkeden biri olan İngiltere’de…

Kraliçe Elizabeth, baktı ki durum çok kötü; onca senedir sadece dört kez yaptığı “Ulusa Sesleniş” konuşmasının beşincisini gerçekleştirdi!

*

Tam da burada; korona salgınının İngiltere’nin sağlık sistemindeki sefaleti tepeden tırnağa “açığa çıkardığını” şu manidar haberle not edelim:

“Korona mücadelesinde ciddi zorluk yaşayan İngiltere’deki bazı hastanelerde medikal malzeme ve de koruyucu materyal eksikliği nedeniyle sağlık çalışanları, kamuflaj için çöp poşeti giymek zorunda kalıyorlar!”

*

Bu haberi vermek zorunda kalan da Kibirli BBC!

Hani şu Türkiye’ye çamur atmayı “medya sporu haline getirmiş olan” Derin İngiltere’nin BBC’sinden bahsediyoruz…

Üç yıl önce kuşkulu bir biçimde ölen “Satılmış Gazeteciler” kitabının Alman yazarı Udo Ulfkotte’nin detaylarıyla ifşa ettiği “CIA’e çalışan gazetecilerin” BBC’de de yer aldığını -sırası gelmişken hatırlatalım!

O GEMİ KAPTANINI UÇURDULAR

Sarı Kovboy’un ABD’sinin vaziyeti ise Sarı Oğlan Boris’in İngiltere’sinden çok daha kötü!

340 bine dayanan vaka ile dünyada ilk sırada yer alan ABD’de 10 bine yaklaşan ölümlerin, en az 100 bin ile 240 bin arasında gerçekleşeceği tahmin ediliyor!

Pentagon’a 100 bin adet ceset torbası siparişi verildi!

*

Bu arada; Sarı Kovboy’un ülkesinden gelen dikkat çekici bir haber, İçerideki Amerikancı Etki Ajanlarının “işbirlikçi kulaklarını” çınlatmış olabilir:

“Mürettebatım karaya çıkarılıp karantinaya alınmalı; savaşta değiliz, askerlerimizin ölmesi gerekmiyor” diye Pentagon’a mektup yazan USS Theodore Roosevelt Uçak Gemisi Kaptanı Brett Crozier, ABD’nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca görevinden alındı!”

Guam adasında demirli bulunan dört binden fazla mürettebatın bulunduğu gemide “100’den fazla Amerikan Askeri” koronaya yakalanmıştı…

Crozier’in Pentagon’a yazdığı mektup, The San Francisco Chronicle gazetesinde yayınlanmıştı; bu haberin “gemi kaptanı tarafından sızdırıldığının öne sürülmesi” Crozier’nin başını yedi!

DEMEK Kİ, NEDİR?

Trump’ın Amerika’sının hakiki yüzünü ele veren ibretlik hadiselerden biri de işte budur: Vicdansızlık, acizlik ve haklı bir gemi kaptanının cezalandırılması vesaire her şey var, bu haberde…

Dahası, şu da var: Demek ki, Amerikan Devleti korona salgını ile alakalı daha neler neler saklıyor, vatandaşlarından ve tüm dünyadan!

Tamer Korkmaz / Yeni Şafak Gazetesi

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat