Tıkla yazlık kirala, tıkla yazlığını kiraya ver

Ayvalık ilçesindeki yaklaşık 28 bin yazlığın turizme kazandırılması amacıyla kurulan internet sitesine giren tatilciler, kredi kartıyla günlük, haftalık, aylık, sezonluk ya da yıllık olarak yazlık kiralayabiliyor.

Tıkla yazlık kirala, tıkla yazlığını kiraya ver
Tıkla yazlık kirala, tıkla yazlığını kiraya ver
GİRİŞ 02.08.2013 11:47 GÜNCELLEME 02.08.2013 11:47

Yazlık sahipleri de belirttikleri dönemlerde evlerini kiraya verebiliyor.Kuzey Ege'nin turizm merkezi olan Ayvalık ve Burhaniye ilçeleri, Akçay ve Altınoluk beldeleriyle Sarımsaklı Plajlarının bulunduğu Edremit Körfezi'nde 127 bin civarında yazlık (ikinci konut) bulunuyor. Araştırmalara göre, bu konutlar yılda ortalama 11,7 gün kullanılıyor.

Bölgede neredeyse yıl boyu boş kalan konutların özellikle yaz döneminde turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapılırken ilk adım Ayvalık'ta atıldı ve ilçede bulunan 28 bine yakın yazlığın turizme kazandırılması hedefiyle hazırlanan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) destekli proje hayata geçirildi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Ayvalık Meslek Yüksekokulu, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Turizm İlçe Müdürlüğü ortaklığında faaliyet gösteren Ayvalık Turizm Geliştirme ve Alt Yapı Hizmet Birliğince (AYTUGEB) hayata geçirilen "Tıkla Ev Kirala, Tıkla Evini Kirala Projesi" kapsamında Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça ve Rusça dillerinde hazırlanan "www.renthouseayvalik.com" internet sitesini kullanan ev sahipleri, evlerini kiralık olarak sunarken tatil planlayanlar ise yazlık konut kiralayabiliyor.

- Günlük kira bedelleri 125 ile 310 lira arasında değişiyor

BAÜ Ayvalık Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi ve AYTUGEB Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, AA muhabirine, "2013 Yılı Mali Destek Programları Turizmde Rekabetçiliğin Artırılması Hibe Programı" çerçevesinde GMKA'ya sundukları "Tıkla Ev Kirala, Tıkla Evini Kirala Projesi"nin kabul edilip desteklendiğini söyledi.

Projenin temel amacının, bölgede fazla kullanılmayan yazlıkların ekonomiye ve turizme kazandırılması olduğuna dikkati çeken Gökdeniz, şöyle konuştu:

"Konutların, İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça ve Türkçe hazırlanan web sayfası üzerinden sanal pos (kredi kart ile on-line ödeme) yardımıyla kiralanmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bir diğer deyişle temel hedefimiz, Ayvalık ikinci konut pazarını uluslararası turizm pazarına açmak ve yöre ekonomisine katkı sağlamak. Sisteme alınan evler için ev sahipleri ile yazılı kontrat imzalanmış ve hangi tarihler arasında evini vermek istiyorlarsa bu dönemler dikkate alınarak web sayfasına konulmuştur. Siteye girenler evlerini kiralık olarak sunabilmekte, tatilciler ise konut kiralayabilmektedir. Ev kiralamak isteyen kullanıcılar sistemden günlük, haftalık, aylık, sezonluk veya yıllık kiralayabilir. Herhangi bir tarih aralığında sistemden ev kiralayan ve ödemesini yapan kullanıcıya, evi kullanmayı garanti ediyoruz."

Şimdiye kadar sisteme kaydedilen konutların günlük kira bedellerinin 125 ile 310 lira arasında değiştiği bilgisini veren Gökdeniz, sitenin bilinirliği ve kullanımı arttığında binlerce konut tercihi sunulabileceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL