Didim'den evsahibi olmanın tam zamanı!

Tarihçilerin atası Heredot, bugünkü Didim'in de içinde bulunduğu topraklarda kurulan İonya için "Kentlerini bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü altında en güzel iklimde kurmuşlardır" demiştir.

Didim'den evsahibi olmanın tam zamanı!
Didim'den evsahibi olmanın tam zamanı!
GİRİŞ 24.08.2010 14:01 GÜNCELLEME 24.08.2010 14:01

 



Aradan binlerce yıl geçti. Didim, halen mükemmel bir iklime ve gökyüzüne sahip. Yalnız, özellikle yeni yapılan inşaatlar nedeniyle biraz daha kalabalık. Bu muhteşem coğrafyada yaklaşık 80 bin konut yer alıyor. Ve üstelik, anlatılanlara göre, bugünlerde ilgileri azalsa da son 15 yılda İngilizlerin gösterdiği ilgi nedeniyle konut sayısı bu denli artmış.

Bölgeden derlediğimiz bilgilere göre, İngilizlerin ilgisi, bürokratik nedenlerle küçülünce, bu coğrafyada fiyatlar da oldukça geriye gitmiş durumda. Yani, ev almanın tam zamanı gibi görünüyor...

Didimemlakonline'dan Bülent Kaya, ikinci el konut fiyatlarının 55 bin TL'den başladığını söyleyip, ardından da aslında yeni binalarda bu seviyeden başlayan fiyatlarla konut bulmanın mümkün olduğunu söylese de, Esin İnşaat'tan aldığımız fiyat listesi, biraz küçük olsa da 29 bin TL'ye de ev sahibi olmanın mümkün olduğunu gösteriyor.

10 bin İngilizin ev sahibi olduğu Didim'in geleceği konusunda ise endişeli bir durum olmadığını net olarak belirtelim.  Yat limanı açıldıktan sonra kruvaziyer turizmi için de çalışmalara başlayan  Didimli için gelecek sorunsuz görünüyor.

En güzel gökyüzünün sahibi Didim'den beş alternatif

Heredot'un 'En güzel gökyüzü' diye nitelendirdiği Didim'den beş ayrı alternatif üzerinde durduk. 29 bin TL'ye minik bir evin sahibi de olabilirsiniz, 250 bin TL'ye 5+1 villaya da...

1-Prince Villaları

200.000 TL

Full eşyalı satılıyor

Akbük'te inşa edilen Prince Villaları,  6 bin metrekare alan üzerinde 14 villadan meydana geliyor. Alanları 150 metrekare olan 3+1 tipindeki villalar full eşyalı bir şekilde 200 bin TL'ye satılıyor. Yaşamın 1 yıl önce başladığı projede satışta iki konut bulunuyor.

Deniz ve doğa manzarasına sahip olan Prince Villaları'nda ana havuz, basketbol sahası ve çocuk havuzu mevcut. Proje, sahile yürüyerek beş dakika, Didim merkezine araba ile 25 dakika, Bodrum havaalanına 45 dakika, İzmir havaalanına ise 1.5 saat mesafede yer alıyor. 

2- Güzel Duygu Sitesi

29.000 TL

Her eve 75 metrekare bahçe

Güzel Duygu Sitesi'ne, 500 metre kadar uzağında bir golf tesisi yapılacağından Golf Villas adı da veriliyor. Biri çocuklar için üç yüzme havuzunun yanı sıra çocuk parkı, kafeterya ve yürüyüş parkurunun da göz ardı edilmediği yazlık projede inşaata başlama tarihi Eylül 2010 olarak belirlendi.

Temmuz 2011'de sahiplerine teslim edilmesi planlanan Güzel Duygu Sitesi'nin peşin fiyatı 29 bin TL olarak belirlendi. Taksitli fiyatlar ise 36 bin TL. Buna göre 6 bin TL peşinat ve 30 ay boyunca ayda 1.000 TL taksit ödeyerek bu evlerden birinin sahibi olmak mümkün.

Güzel Duygu Sitesi, 25 metrekarelik 60 stüdyo tipi konut olarak tasarlandı. Ancak, evler bungalow villaları daha çok andırıyor. Toplam arsa alanı 6 bin metrekare, inşaat alanı ise 1.150 metrekare. Yani, düşük yoğunluklu bir yapılaşma. Projenin en çekici yanlarından biri her bir evin 75 metrekarelik bahçesinin olması. Doğa ve deniz manzarası ise Güzel Duygu Sitesi ya da Golf Villas'daki tüm evlerin sahip olduğu ortak görüntü.

Denize 4 kilometre mesafede yer alan Güzel Duygu Sitesi, sahile ve Akbük merkeze 5 dakika, Didim merkeze 10 dakika mesafede yer alıyor.

3- King Villaları

Fiyatı: 250.000 TL

Her biri 250 metrekare 5+1 villalar

King Villaları'nda fiyatlar 250 bin TL olarak belirlendi.Yeni başlatılan kampanyayla yüzde 50 peşin, kalan yüzde 50 ise 120 ay boyunca sıfır faizle ödemek mümkün. Buna göre peşinatlar 125 bin TL'den, taksitler ise 1041 TL'den başlıyor. Proje, 40 bin metrekare alan üzerinde 63 villadan meydana geliyor.

Alanları 250 metrekare olan 5+1 villaların her birinde 300 metrekare bahçe yer alıyor. Etrafı dağ ve deniz manzaralı olan King Villaları araba ile Akbük'e beş, Altınkum'a 15 dakika, Bodrum Havaalanı'na bir, İzmir Havaalanı'na ise 1,5 saat mesafede yer alıyor.

Sitede içerisinde iki yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol sahası ve çocuk oyun parkı bulunuyor. Havuz yanında cafe bar ve mini market mevcut olup, 24 saat güvenlik sağlanıyor.

Projede yaşam iki yıldır başladı.

4- Rüya Evler

Fiyatı: 89.000- 250.000 TL

Üç projenin tümü de villalardan oluşuyor

Rüya Evler 1'de altı adedi ikiz, 20 adedi tekli olmak üzere 26 dubleks villa bulunuyor. Konutların tümü dağ ve deniz manzaralı. Rüya Evler 2 ise yedi blok, ortak havuz ve sığınaktan oluşuyor. İki adeti dubleks olmak üzere her blokta 4 daire bulunuyor. Dubleks evlerde dört yatak odası, bir salon, bir mutfak, iki tuvalet ve iki banyo yer alıyor. Rüya Evler 3

dört adet müstakil villa ve bir adet altı daireli bloktan oluşuyor. Havuzun olduğu projede sığınak da göz ardı edilmemiş.

5-Eşin Palace

49.000 Euro  -149.000 Euro

Haremlik ve selamlıklı evler

Denize 400 metre mesafede 76 konuttan oluşan Eşin Palace, bölgenin en muhafazakar projelerinden biri. Haremlik ve selamlıklı bir konseptle tasarlanan projenin yapımına ekim ayında başlanacak ve inşaat bir yıl içinde tamamlanacak. Bu anlayışı projenin tüm detaylarında görmek mümkün. fitness center; kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı yapılandırılırken, saunalar da yine bu anlayışla tasarlandı. Kadınlara özel bir de yüzme havuzunun olduğu projedeki villaların kendilerine ait bahçeleri bulunuyor. 

Eşin Palace’ta alanları 45 metrekare olan 12 adet stüdyo konut 49 bin euro'ya; alanları 60 metrekare olan 20 adet 1+1 konut 69 bin euro'ya; alanları 85 metrekare olan 20 adet 2+1 konut 89 bineEuro'ya; alanları 100 metrekare olan 4 adet 3+1 konut 99 bin euro'ya; alanları 150 metrekare olan 6 adet 4+1 villa ise 149 bin euro'ya satılıyor.

Bütün ödemelerde geçerli olan ödeme şekli yüzde 10 sözleşme imzalanırken yüzde 20 kat irtifak tapusu verildiğinde geriye kalan miktar 12 ay eşit taksitlere bölünerek ödenecek. Peşin ödemelerde ise yüzde 10 oranında indirim yapılacak.

Milliyet Emlak