Mardin'de otellerde boş yer kalmadı

Mardin'de Kurban Bayramı nedeniyle turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı bildirildi.

Mardin'de otellerde boş yer kalmadı
Mardin'de otellerde boş yer kalmadı
GİRİŞ 16.11.2010 15:14 GÜNCELLEME 16.11.2010 15:14



Mardin'e Kurban Bayramında turistler yoğun ilgi gösterirken, Ulu Cami, Meryem Ana Kilisesi, Mor Yusuf Kilisesi, Deyrulzafaran Manastırı, Deyrulumur Manastırı, Mor Yakup Manastırı, Mor Dimet Manastırı, Zinciriye, Kasımiye ve Sıttı Radviyye Medreseleri turistlerin gezdiği tarihi mekanlar arasında yer aldı.

İl Kültür Turizm Müdürü Davut Beliktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilini tarihi ve turistik kentte geçirmek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı turistin Mardin'e geldiğini, kent ve ilçelerdeki otellerde yer kalmadığını söyledi.

Mardin ve ilçelerinde yer bulamayan bazı turistlerin çevre illerde konaklamak zorunda kaldığını kaydeden Beliktay, turistik tesis ve konaklama merkezlerinde rezervasyonların dolduğunu, bayram tatili süresince turist yoğunluğu yaşandığını bildirdi.

-MARDİN'İN YILDIZI PARLIYOR-


Mardin'in her geçen gün yıldızının parladığını ifade eden Beliktay, şöyle dedi:

''Kent, Venedik ve Kudüs'ten sonra dünyanın üçüncü sit alanı içinde yer almaktadır. Farklı dinler ve dinlerin merkezi haline gelen Mardin, inanç ve kültür turizminde son 5 yılda önemli mesafeler kat etti. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının yanı sıra havaların da sıcak olması turizmi canlandırdı. Kurban Bayramında bölge turizmcisi ve esnafın yüzü güldü. Şu anda Mardin ve ilçelerinde bulunan otellerde yer bulmak imkansız. Misafirlerimizi kendi evlerimizde ağırlamak zorunda kalıyoruz. Artık turist, tarihi ve turistik yerleri gezmeyi tercih ediyor. Tarihin içinde yaşayıp tarihi seyretmeyi istiyor. Bu kapsamda Mardin en uygun il konumunda.''

-PANSİYONCULUK TEŞVİK EDİLECEK-

Beliktay, yoğun talep üzerine tarihi evlerde oturan vatandaşların fazla odalarını pansiyon olarak kullanmaları için girişimde bulunduklarını, bu sayede Mardin turizmine hizmet edileceğini aktardı.

Talep eden vatandaşlara pansiyonculuk konusunda eğitim vereceklerini anlatan Beliktay, ''İlimizi ziyaret edenlerin hepsini maalesef misafir edemiyoruz. Çünkü mevcut yatak kapasitesi yeterli değil. Turistik ve butik otellerin artması gerekir. Bunun yanında pansiyonculuk çok önemli bir yer kaplıyor. Çünkü misafirler genellikle tarihi evlerde konaklamayı istiyor'' diye konuştu.

Gözal Seyahat Acentesi Sahibi Serkan Gözal ise yerli ve yabancı turistlerin Mardin'e yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, ''Çoğunlukta paket uçuşlarımız oluyor. Mardin'e gelen yerli ve yabancı turistler inanç ve kültür turizmi kapsamında en çok camiler, medreseler ve manastırları ziyaret ediyor. Her gün karşılıklı olarak Ankara, İstanbul ve İzmir uçuşlarımız oluyor. 9 günlük tatil kapsamında sadece acentemiz aracılığı ile günde ortalama 700 kişi Mardin'i ziyaret ediyor. Önümüzdeki bir haftaya kadar da paket uçuşlar devam edecek'' dedi.

AA