3.5 milyon yazlık konut, otele dönüştürülecek

Ege ve Akdeniz'deki 3.5 milyon yazlık konut, devlet teşviğiyle otele dönüştürülecek. 10 ay boş kalan yazlıklar, 'İspanyol modeli'yle turizme katılacak; sahipleri para kazanacak.

3.5 milyon yazlık konut, otele dönüştürülecek
3.5 milyon yazlık konut, otele dönüştürülecek
GİRİŞ 07.12.2010 12:08 GÜNCELLEME 07.12.2010 12:08


Yazlık evi olanlara piyango vurdu! Turizm Bakanlığı, Ege ve Akdeniz kıyılarındaki yaklaşık 3.5 milyon yazlığı turizm sektörüne kazandırmak için harekete geçti. Yılın 10 ayında boş kalan ikincil konutlar, 'İspanyol modeli' ile turizme kazandırılacak. Yazlık sahiplerine uygun şartlarda kredi ve restorasyon desteği verilecek. Yazlıkçılar evlerini turizmcilere kiralayabilecek. İsteyen işletmeci olabilecek.

MÜJDEYİ BAKAN VERDİ


İspanya'yı 1970'li yıllardan itibaren dünyanın en önemli turizm ülkelerinden biri haline getiren modelin Türkiye'de de uygulanması için hukuki altyapı çalışmalarına başlandığını söyleyen Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Atıl kalan yazlıkların gönüllü bir işbirliğinin oluşabileceği bir yapıya dönüşmesi gerekiyor. Bu proje üzerinde çalışıyoruz" dedi. Bakanlık yetkilileri ise yazlık sahiplerinin teşvik edileceğini ve resterasyon için destek verileceğini belirtti. Sistem ile vatandaş yazlıklarını turistik tesis işletmecilerine kiraya da verebilecek. Böylece evinde hem kendisi tatil yapabilecek, hem de kalan sürelerde para kazanacak.

İspanyol modeli nedir?

Dünyanın en önemli turizm ülkelerinden biri olan İspanya, 1970'den itibaren kıyı bölgelerinde 16 milyon ev inşa etti. Orta halli Avrupalılar ve zengin Arap şeyhleri için ayrı ayrı projeler geliştirildi. 1950'de yılda 1 milyon turistin geldiği ülke, 1973 yılında 34 milyon, 1987'de 50.5 milyon, 2008 yılında ise 57 milyon turist ağırladı. İnşaat sektörü canlandı, istihdam arttı. Turizm geliri de 50 milyar euroya ulaştı.

Takvim


 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL