Pişmeyen Cheesecake Tarifi

Pişmeyen cheesecake akşam yemeği sonrası tatlı davete hazır...

Pişmeyen Cheesecake Tarifi
GİRİŞ 18.06.2016 10:49 GÜNCELLEME 18.06.2016 10:49

Malzemeler

Tabanı için:

200 gram yulaflı bisküvi
50 gram tereyağı

Kreması için:

500 gram labne peyniri
200 gram sıvı krema
150 gram pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
2 adet rendelenmiş limon kabuğu
200 gram frambuaz
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Servisi için:

200 gram frambuaz ve böğürtlen

Püf Noktası

Pişirme işlemi gerektirmeyen cheesecake’i buzdolabında uzun süre bekletmeniz, kıvam alması ve muntazam bir şekilde dilimlenmesi için önemli.Labne peynirinin suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Nasıl Yapılır?

Yulaflı bisküvileri küçük parçalar halinde elinizle kırın. Mutfak robotuna alıp oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile hamur haline gelene kadar karıştırın.

Cheesecake tabanı olarak kullanacağınız bisküvi karışımını, kelepçeli bir tart kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ya da ağırlık yardımıyla eşit olarak düzeltin.

Yumurta sarısı ve pudra şekerini ayrı bir kapta mikser yardımıyla hızlıca karıştırın. Rendelenmiş limon kabukları ve limon suyunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.

Sırasıyla labne peyniri ve sıvı krema eklediğiniz karışımı, pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Krema karışımına frambuazları ekleyin.

Kelepçeli kek kalıbı tabanında bulunan bisküvi katı üzerine hazırladığınız kremayı eşit oranda yayın.

Mümkünse bir kapak ya da streç film ile üzerini kapattığınız pişmeyen cheesecake’i buzdolabına kaldırın. 4-6 saat arasında dondurduğunuz tatlıyı dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Cheesecake’i kolayca servis tabağına alabilmek için kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kağıt ile kapladıktan sonra hazırlıklara başlayın.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL