Yumurtalı Çin Pilavı tarifi

Sebzeli ve yumurtalı (omletli) bir pilav Çin pilavı tarifi. İlginç Uzak Doğu alışkanlıklarından çekineceğiniz bir pilav değil.

Yumurtalı Çin Pilavı tarifi
Yumurtalı Çin Pilavı tarifi
GİRİŞ 21.06.2016 16:49 GÜNCELLEME 21.06.2016 16:49

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal taze soğan
1 adet küçük boy havuç
2 adet yumurta
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz

Püf Noktası

Pirinci bol suda yıkamaya ve fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanmaya özen gösterin.

Pişirme Önerisi

Taze soğanlarla birlikte ince ince kıyılmış beyaz lahana, haşlanmış bezelye hatta ince kıyılmış yeşillikler ekleyebilirsiniz.Sıcak içme suyu yerine tavuk suyu kullanarak da yumurtalı pilav hazırlamayı deneyebilirsiniz.Önceden hazırlanmış ve demlenmiş pirinç pilavı ve omlet ile de kolaylıkla Çin pilavı hazırlayabilirsiniz.

Yapılışı:

Bol suda yıkayıp ayıkladığınız taze soğanları incecik kıyın. Kabuklarını soyduğunuz havuçları minik küpler halinde kesin. Tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.

Doğranmış taze soğan ve havuçları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurmaya başlayın.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyip pirinçler şeffaf bir renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün.

Ardından sıcak su ve tuz ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.

Küçük bir kaba kırdığınız yumurtaları çırpın. Suyunu tamamen çekmekte olan pilava çırpılmış yumurtaları ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra pişirme işlemini kapağı kapalı tencerede 3-4 dakika daha sürdürün.

Pirinçler suyunu çekip yumurtalar kızarmaya başladığında pilav tenceresinin üzerine kağıt havlu kapatıp pilavı demlenmeye bırakın. Servis kaseleri yardımıyla şekil verip ılık ya da sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.