3 malzemeli pratik kurabiye tarifi! En kolay tatlı kurabiye nasıl yapılır?

Kolay ve lezzetli bir kurabiye yapmak ister misiniz? Sadece üç malzemeyle hazırlanan un kurabiyesi gevrekliğinde pratik ve ekonomik bir kurabiye tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Çayı demleyene kadar onlar pişmiş hatta dinlenmiş olacak, mutfağı mis gibi kurabiye kokusu saracak. Sonrası tam anlamıyla keyif.

Sıcak bir çayın yanında, mis kokulu bir kahveyle veya bir bardak sütle birlikte ikram edilen kurabiyeler, damaklarda büyük mutluluklar yaratır.  Çay saatlerinde severek tüketilen kurabiye, Türk mutfağında bin bir çeşidi bulunuyor. İster tuzlu isterseniz tatlı kurabiye hazırlamak isteyenlere pratik tarifler vermeye devam ediyoruz. Bugünkü hazırladığımız tarif, sadece 3 malzemeden oluşuyor. Pudra şekeri, sıvı yağ ve un kullanarak enfes bir kurabiye pişirebilirsiniz. Küçük büyük demeden hanedeki herkesin severek yiyeceği 3 malzemeli kurabiye 15 dakikanızı almayacak.

5 dakikada margarinsiz kurabiye tarifi! Margarin kullanmadan yapılan kurabiyeİLİŞKİLİ HABER5 dakikada margarinsiz kurabiye tarifi! Margarin kullanmadan yapılan kurabiye

3 MALZEMELİ KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
4 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
3 buçuk su bardağı un

Kurabiye

Kurabiye

Ağızda dağılan damla sakızlı kurabiye nasıl yapılır? Alaçatı Kurabiyesi tarifiİLİŞKİLİ HABERAğızda dağılan damla sakızlı kurabiye nasıl yapılır? Alaçatı Kurabiyesi tarifi

YAPILIŞI

Sıvı yağ ve pudra şekeri güzelce karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde ilave  ederek yoğurun.

10 dakika kadar güzelce yoğurduktan sonra dinlendirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

180 derecede hafif kızarana kadar pişirin.

Soğuduğunda üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

hakan 4 yıl önce

iyi de neyden ne kadar kullanacaz.?

Toplam 6 beğeni

Ayşe 5 yıl önce

Çok güzel

Toplam 4 beğeni

ceren 3 yıl önce

guzel yorum

Toplam 1 Beğeni