Dondurucuya koyulmaması gereken gıdalar...

Dondurucuda gıdaları saklamak ömürlerini uzattığı bilinir. Bazı meyve ve sebzeler dondurucuda saklanabilir. Peki dondurucuda saklayamayacağımız gıdalar neler? Bu haberimizde...

Dondurucuya koyulmaması gereken gıdalar...
Dondurucuya koyulmaması gereken gıdalar...
GİRİŞ 19.08.2017 11:27 GÜNCELLEME 19.08.2017 11:27

Yoğurt
Yoğurdu dondurup sonra çözdüğünüzde yoğurdunuz kesilir ve pütürlü bir hal alır. Karıştırsanız bile eskisi gibi olmaz.

Kahve
Dondurucudaki nem seviyesi dondurucunun kapağını her açıp kapattığınızda dalgalanır ve değişir. Bu da kahve çekirdeklerine etki eder ve aromasını değiştirmiş olur. Bunun yanı sıra kahve çekirdeklerinin yüzeyi gözenekli olduğu için dondurucudaki diğer gıdaların da aromalarını emebilir bunu da söylemeden geçmeyelim.

Çiğ Sebzeler
Yüksek su içeriğine sahip çiğ sebzeler dondurucuda korumak için iyi seçim değildir. Örneğin %96 su oranına sahip salatalık, dondurucuya koyduğuz an kristalleşip buzlanmaya başlayabilir. Çözüldüğü zaman ise yumuşamış olur. Marul, salata yeşillikleri, kereviz, turp, soğan, patates ve biber de dondurucuda saklanmamanızı öneriyoruz.

Kızartılmış yiyecekler
Yüzeylerindeki çıtır tabaka dondurucuda zarar gördüğü için saatlerce fırınlasanız bile asla eskisi gibi olmaz.

Meyveler
Karpuz, portakal, limon, elma, armut ve greyfurt dondurucu da saklanmaması gereken meyvelerden. Bunun nedeni de meyvelerin de bazı sebzeler gibi buzlanacak olmasıdır.

Peynir
Krem peynir başta olmak üzere birçok peynir çeşidinin içeriğinde yüksek su oranı bulunur. Dondurucuya koyduğunuz an yapıları bozulabilme ihtimali çok yüksek.

YORUMLAR 1
  • Atalay 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazi gidalari dondurucuya koymak zararli
    Cevapla