Evde kolay köy böreği tarifi

Köy kahvaltılarının vazgeçilmezi olan köy böreğini evde kendiniz yapmak ister misiniz? İşte sizlere üstü çıtır çıtır, lezzetli bol köy böreği tarifi...

Köy böreği yemeyi sevenler için hem pratik hem de çok lezzetli börek tarifi...

Malzemeler:

3 su bardağı un
Yarım paket margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıcak su
Tuz

İç malzemesi:
1 soğan
4 patates
200 gr koyun kıyması
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz 
Karabiber

Yapılışı:

Hamurunu hazırlamak için unu derin bir kabın içine koyun. Daha sonra unun ortasını açın; yumurta, yağ ve suyu içine ekleyerek 30 dakika yoğurun. Oluşun hamurun yağlı kağıda sarın ve buzdolabında 15 dakika bekletin. 

İç harcını hazırlamak için; ilk önce patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri püre haline gelecek şekilde çatal yardımı ile ezin. Bir tavanın içinde soğanları kavurun. Soğanların rengi değişmeye başlayınca içine kıymayı ekleyin ve kıyma pişene kadar yoğurmaya devam edin. Son olarak kıymalı harcı ve patatesli karışımı bir araya getirin. 

Buzdolabında beklettiğiniz hamuru alın ve 2 eşit parçaya bölün. Parçaları ince bir şekilde açın ve tepsiye koyun. Harcı tepside bulunan parçanın içine eşit bir şekilde yayın. Daha sonra diğer parçayı açın ve üstlerine koyun. 

Böreğin kenarlarının açılmaması için çatalla bastırarak kapatın ve son olarak üstüne yumurta sarısı  sürün. Böreği fırına verin ve 180 derecede 35 dakika pişirin. 

Afiyet olsun...

Evde kolay tatlı tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Evde kolay tatlı tarifleri
Evde kağıt kebabı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde kağıt kebabı nasıl yapılır?
Çikolatalı güllaç tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Çikolatalı güllaç tarifi
Kolay sütlü baklava nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kolay sütlü baklava nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0