Kolay kek nasıl yapılır?

Kadın günlerinin ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kek, bazen yanlış uygulanan tarifler yüzünden kabarmaz ve istenilen lezzete olmaz. Bu nedenle en doğru kek yapma yöntemini sizler için araştırdık.

Çikolatalısından havuçlusuna pek çok farklı şekilde yapılabilen kek hem kolay hem de sevilen bir tatlıdır. Ancak kolay olmasının yanı sıra yapımı aşamasında bazı kurallara uyulmadığında istenilen sonuç alınamaz. İşte sizlere kekin kabarmaması ya da lezzetsiz olması tehlikesinden kurtaracak altın değerinde tavsiyeler...

- Kekin güzel kabarmasının en önemli unsurlarından biri kabartma tozunun kalitesinden çok içine konulan şeker ve yumurta beyazının iyi çırpılmış olmasıdır. Bu nedenle kek yaparken uyulması gereken en önemli kurallar şeker ve yumurtanın beyazını tamamen köpürene ve kabarana kadar çırpmaktır. Yumurta sarıları köpürtme işlemi tamamlandıktan sonra içine atılmalıdır. 

- Kek yaparken içine koyacağınız katı yağ ve yumurta mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. 

- Kek tarifinde geçen ölçülere olabildiğince dikkat etmeye çalışın. Çünkü tariflerde verilen ölçüler, denemiştir ve içine konulan malzemelerin her ölçüsü birbirini tamamlar niteliktedir. 

- Fırın, hangi tarif olursa olsun önceden ısıtılmış olmalıdır. Önceden ısıtılmamış fırına konulan kek hamuru pişebilmek için sıcaklığa daha uzun süre maruz kalırlar, bu da keklerin kuru ve sert olmalarına neden olur. 

- Kekin içine konulan kakao ve un gibi kuru malzemeler mutlaka elenerek kullanılmalıdır. 

- Kuru malzemeler içine konulduktan sonra kek, tahta bir kaşıkla havalandırılarak karıştırılmalıdır. 

- Kekin kalıba yapışmasını önlemek içinse kalıba bir miktar sıvıyağ ve un koymanız gerekir. 

- Kek piştikten hemen sonra kalıptan çıkarılmamalıdır. İlk sıcaklığın verdiği etkiyle kalıba yapışabilir. Keki oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarmayı deneyin. 

Afiyet olsun...

Çöp poşetinden vakumlu poşet nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Çöp poşetinden vakumlu poşet nasıl yapılır?
Evde soğuk çay nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde soğuk çay nasıl yapılır?
Karpuzlu yapılan tarifler

İLİŞKİLİ HABER

Karpuzlu yapılan tarifler

BİR YORUM YAPIN 0