Bors Çorbası tarifi

Rus ve Ukrayna mutfaklarında çok önemli yere sahip olan enfes Bors çorbasının Türk damak tadına uygun olduğunu biliyor muydunuz? İşte enfes Rus Bors çorbası tarifi...

Bors çorbası Rusya, Ukrayna ve Polonya da sebze ve etle yapılan geleneksel bir çorbadır. Tarifi çok eski olan bors çorbası bazı yerlerde daha çok rus çorbası olarak adlandırılır. Türk damak tadına uygun bu lezzetli çorba hem pratik hem çok lezzetli. İşte enfes bors çorbası tarifi...

BORS ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER:

Çorba için:

- 500 gram dana eti
- 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
- 2 buçuk yemek kaşığı zeytinyağı
- 8 su bardağı su
- 2 küçük soğan
- 1 adet havuç
- 3 küçük diş sarımsak
- 1 adet kereviz
- 4 küçük rendelenmiş domates
- 3 yemek kaşığı sirke
- Tuz
- Defne yaprağı
- Karabiber ve kimyon
- Küçük lahanın yarısı

Pancarı haşlamak için:

- 4 küçük pancar
- 2 çay kaşığı tuz
- yarım çay bardağı üzüm sirkesi

Üzeri için:

- yarım su bardağı süzme yoğurt veya krema
- bir tutam maydanoz veya dereotu

YAPILIŞI:

- Pancarları saplarını kesip yıkadıktan sonra tencereye koyup su ekleyin. Suyu pancarları geçecek kadar ekleyin. Tuz ve sirkeyi ekleyin ve yaklaşık yarım saat kısık ateşte haşlayın.

- Başka bir tencere de ince ince doğradığınız dana etini ekleyin. Üzerine su ilave edin. Orta ateşte haşlayın. İsteye göre baharatları ekleyebilirsiniz.

- Pancarlar haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Soğanı, havucu, kerevizi küp şeklinde doğrayın. Lahanayı da ince ince kesin ve sarımsakları rendeleyin.

- Etler piştikten sonra suyunu ayrı kaba alarak etleri servis tabağına alın. Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını eritin. Erittikten sonra doğradığınız soğanı, havucu, kerevizi ekleyip karıştırın. biraz pişirmeye bırakın. Ardından sarımsakları ekleyin ve yaklaşık 15 dakika pişirin. Daha sonra kimyon ve lahanayı ekleyin ve karıştırın. rendelediğiniz domates püresini de ekleyin ve pişirmeye devam edin.

- Et suyunu,pancarları, defne yaprağını doğradığınız etleri de ekleyip karıştırıp pişirmeye devam edin. 15 dakika pişirdikten sonra defne yaprağını çıkarın ve baharatları ekleyin. Üzüm sirkesini ilave edin. 

- Çorba tam kıvamını alınca bir servis kasesine alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt veya krema koyup maydanozla süsleyin ve servise hazır.

Afiyet olsun...

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0