Evde revani tatlısı nasıl yapılır?

Dondurma ile ikram edildiğinde damakta hoş bir tat bırakan 'Revani' tatlısı, Türk mutfağının en meşhur lezzetleri arasındadır. Dillere desten olan revaniyi evde kolayca hazırlamak isterseniz hazırladığımız tarifi deneyebilirsiniz. Püf noktaları ve tam ölçüsüyle çok seveceğiniz revaninin pratik tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Şerbetli tatlıların kraliçesi olan revani tatlısı, irmik, yumurta ve tereyağıyla yapılan, piştikten sonra üzerine şeker şerbeti dökülen bir tatlı çeşididir. Osmanlı döneminde Erivan ile Ermenistan’ın fethedilmesinin üzerine sarayda bulunan aşçıların kutlama amacı ile yaptıkları revani tatlı o günlerden itibaren Türk mutfağında yapılmaktadır. fer tatlısı olarak da geçen revani, her yörede farklı isimlere sahiptir. Farsçada tereyağı ile yapılan her şey, tereyağlı yemek anlamına gelen revani, emen hemen her evde bulunan malzemelerle yapılıyor. Birçok tatlıcının en gözde ve lezzetli tatlılarından biri olan revaniyi evde kolayca ve pratik bir şekilde yapmak mümkün. Peki ama nasıl? Gelin birlikte revani tatlısını hazırlayalım...

revani yapımı

revani yapımı

REVANİ TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

Keki için;

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu

HAŞHAŞLI REVANİ NASIL YAPILIR? TARİFİ İÇİN TIKLAYIN...

YAPILIŞI

Revani hazırlamaya ilk olarak şerbetini yapmakla başlatın. Tencerenin içinde şeker ve su kaynatılır. Kaynattıktan sonra yarım limon suyu eklenir ve 1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.

Kek için şeker ve yumurta çırpılır. Daha sonra yoğurt, yağ ve irmik çırpılır. Son işlem olarak da vanilya ve kabartma tozu eklenir. Yağlanan tepsi kabına kek hamuru koyulur. 170 derecelik fırında yarım saat pişirin. Daha sonra dilimlere ayırarak şerbeti dökün.

Dilediğinizce süsleme yaparak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 2

Hazal 3 yıl önce

Muthiş

Toplam 1 beğeni

Seçil 3 yıl önce

unu unuttunuz

Toplam 2 beğeni