Mousse tatlısı evde nasıl yapılır? En kolay çikolata mousse tarifi

Çikolata sevenler bu tarife bayılacak. Yumuşacık tadı ve köpük kıvamıyla tadı damaklarda kalacak çikolata Mousse son günlerde en çok arananlar arasında yer alıyor. Mus, hafif ve havadar bir doku vermek için hava kabarcıkları içeren yumuşak hazırlanmış bir tatlı. Peki evde Mousse tatlısı nasıl yapılır? Çikolatalı Mousse tatlısı yapmanın püf noktaları neler? İşte sorunun yanıtı:

Mousse (mus), aslında bir nevi köpük diyebiliriz. Kabarcıklı dokusu ve hafif görünümüyle, yerken içinizi de baymayan mousse’u siz de birkaç malzemeyle evinizde kolayca yapabilir, misafirlerinize farklı bir lezzet sunabilirsiniz. Yüzde 70 oranında kakao içeriği ile damaklarda kalıcı bir tat bırakan bitter çikolatayla hazırlanıyor. Fransız mutfağının sevilen tatlılarından biri olan Çikolatalı mus'u hazırlamak sanıldığından çok daha kolay.Tek başına sunumunun yanı sıra çikolatalı mus ile değişik tatlı çeşitleri hazırlayabilirsiniz. Çok kısa sürede hazırlanabilen bir tatlı tarifi mi arıyorsunuz? İşte çikolatalı Mousse tarifi tam size göre:

En kolay çikolatalı muhallebi nasıl yapılır? Çikolatalı muhallebinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay çikolatalı muhallebi nasıl yapılır? Çikolatalı muhallebinin püf noktaları

MOUSSE TARİFİ:

MALZEMELER

150 gram bitter çikolata
200 ml. krema
3 adet yumurta beyazı
1/4 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı esmer şeker

En kolay çikolatalı markiz nasıl yapılır? Çikolatalı markiz yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay çikolatalı markiz nasıl yapılır? Çikolatalı markiz yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Yumurtanın beyazlarını bir karıştırma kabının içerisinde tuz ile birlikte mikserin son ayarında 10 dakika çırpın.

Daha sonra bitter çikolataları küçük parçalar haline alarak, benmari usulü eritin.

Eriyen çikolataların üzerine şekeri ekleyerek karıştırın.

Ardından ayrı bir kabın içerisinde kremayı alıp mikserle çırptıktan sonra çikolatanın içerisine ekleyin. Yavaş yavaş slikon spatula ile karıştırdıktan sonra yumurta karışımının içerisine ilave edin.

İki karışımı yavaş hareketlerle köpüklüğü söndürmeden karıştırın. Kaselere eşit miktarda yerleştirdikten sonra 1 saat buzdolabında bekleterek, mevsimin meyveleriyle dondurma gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

PÜF NOKTALARI

  • Çikolatayı çok kısık ateşte (benmari suyu hafif sıcak olmalı) eritin. Aksi takdirde sertleşip topaklanabilir. 
  • Yumurta aklarını kolay çırpılması için oda ısısında bekletin. Kar halinde çırptıktan hemen sonra karışıma ilave edin.
  •  Musun üzerini açık bırakmayın, aksi durumda üst kısmı sertleşir. Kâselerin üzerini servis yapıncaya kadar streç folyo ile kapatın. 
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0