Çeşminigar nedir ve en kolay çeşminigar çorbası nasıl yapılır? Çeşminigar çorbası tarifi

Osmanlı mutfağının leziz tarifleri arasında yer alan çeşmi nigar çorbası tarifini sizler için araştırdık. Akşam yemeklerinde muhteşem bir çorba pişirmek istiyorsanız mutlaka bu tarifimizi sizler de denemelisiniz. İşte en kolay çeşminigar çorbası tarifi...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

"Terbiyeli mercimek çorbası olur mu?" demeyin. Osmanlı mutfağının en güzel ve kolay tarifleri arasında yer alan Çeşminigar çorbası, mercimeğin terbiyeli hali. Lezzeti damaklarda iz bırakan adeta yedikçe yediren bu çorba eski yıllarda kalabalık sofralar için yapılıyordu. Değişik bir çorba tarifi arayanların imdadına yetişen bu çorba, terbiyeli olduğundan dolayı mercimek çorbasına rakip oluyor. Damaklarda bıraktığı terbiye ile kaşık kaşık yediren çeşmi nigar çorbası görüntüsüyle de sofralarınıza şıklık katacak. Peki bu çorba nasıl yapılır? Gelin birlikte inceleyelim...

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 litre sıcak su

Terbiyesi için;

1 adet yumurtanın sarısı
yarım limonun suyu
1 su bardağı süt

Sosu için;

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nane
Pul biber

çeşmi nigar çorbası

çeşmi nigar çorbası

YAPILIŞI

Kırmızı mercimekleri yıkadıktan sonra derin bir tencere dökün. Daha sonra suyu ekleyip pişene kadar kaynatın.

Ayrı bir tencerede soğanları, tereyağı, nane, sıvı yağı ve pulbiberi güzelce kavurun. Ardından mercimeklerin suyunu süzerek kavrulan soğanların üzerine ilave edin.

Tuzu da ekledikten sonra 15 dakika kadar kaynatın. Pişen çorbayı blenderdan geçirin. Yoğun kıvamını açmak için ise sıcak su ilave edebilirsiniz.

Daha sonra terbiyesini bir kasede çırparak çorbaya ekleyin. Kaynadıktan sonra sos ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0