Cızbız köfte tarifi

Ailecek yenilen yemeklerin en sevilen tarifleri arasında yer alan köfteye yeni bir lezzet kazandırmak için pekmezle pişirmeyi denediniz mi? Dünyaca ünlü şeflerin cızbız köfte adını verdiği köfte tarifini sizler için araştırdık...

Dışarıda severek yediğiniz cızbız köfteyi evde pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İçerisine eklenen pekmez ile farklı bir tat kazanan cızbız köfte, damaklarda iz bırakıyor.

İŞTE ENFES CIZBIZ KÖFTE TARİFİ...

MALZEMELER

400 gram orta yağlı dana kıyması
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet bayat ekmeğin içi
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Soğanı rendeleyerek, suyunu çıkarın ve çıkan suyu bir kenara ayırın. Ardından sarımsakları da rendeleyin.

Derin karıştırma kabının içerisine kıymayı, ekmek içini soğanları ve ayırdığınız suyu iyice yoğurun. Daha sonra pekmez, sarımsak ve baharatları da ilave ederek yoğurmaya devam edin.

Tüm malzemeler bütünleştiğinde ağzını streç filmle kapatıp 20 dakika dinlendirin.

Dinlenen köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalara alarak, demir döküm yanmaz tavada hafif yağ ile kızarana kadar pişirin.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0