En kolay havuçlu cevizli kek nasıl yapılır? Tam kıvamında havuçlu cevizli kek tarifi

Çay saatinden ne yapsam diye düşünüyorsanız bu tarif tam size göre... Yüzyıllardır mutfaklarda pişirilen havuçlu cevizli tarçınlı kek adeta damaklarda iz bırakıyor. İçerisindekilerden dolayı oldukça sağlıklı olan bu kek misafirleriniz de vazgeçilmezi olacak. En kolay havuçlu cevizli tarçınlı kek tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Akşam yemeklerden sonra ya da çay saatlerinde besleyici, doyurucu ve sağlıklı bir atıştırmalık yemek ister misiniz? Eğer cevabınız evetse bu tarifi kolaylıkla deneyebilirsiniz. Havuçlu cevizli tarçınlı kek hayranları olan bir lezzettir. Tadı damağınızda kalacak enfes bir kek olan bu tarif, tam kıvamında yapmaya ne dersiniz? Birebir ölçülü ve yumuşacık havuçlu, tarçınlı bir de cevizli olan kekin en kolay tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu keki hazırlarken kullandığınız malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat etmelisiniz. Kekinizi fırına koyduktan sonraki ilk 20 dakika fırınınızın kapağını açmamalısınız. Kekiniz piştikten sonra direk fırından çıkartmak yerine kapağını açarak ılımasını sağlamalısınız. Aksi halde kekiniz sönebilir. Orta büyüklükteki 1 dilim havuçlu cevizli tarçınlı kek yaklaşık olarak 426 kaloriye denk gelmektedir. Bizden söylemesi...

HAVUÇLU CEVİZLİ KEK TARİFİ:

MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç 
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 yemek kaşığı tarçın 

YAPILIŞI

Havuçların kabuğunu soyarak rendeleyin. 

Yumurta ile şekeri iyice çırpın. Süt ve sıvı yağ ekleyin. Daha sonra un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin.

Unu kıvamına göre ayarlamayı unutmayın. Malzemeleri mikser yardımıyla karıştırdıktan sonra havuç ceviz ve tarçını ekleyin.

Kek kalıbını yağladıktan sonra karışımı kaba alın. 

Önceden ısıtılmış fırında 160 derece pişirin.

Afiyet olsun...

'Bir Peri Masalı' dizisinin kıyafetleri ve fiyatları!

İLİŞKİLİ HABER

'Bir Peri Masalı' dizisinin kıyafetleri ve fiyatları!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

hela 4 yıl önce

daha önce denemiştim güzel ama az ayrıntı vermişsiniz sonuç gerçekten güzel bide hanımlar süt yerine yoğurt kullanabilirsiniz resim koyarsanız sevinirim