Çay kurabiyesi nasıl yapılır? Çayın yanına en kolay kurabiye tarifi

Çaya batırıp batırıp yenecek bu nefis lezzetleri bazılarımız dışarıdan hazır olarak almayı da çok seviyor. Akşamların çayın yanında ya da 5 çay saatlerinde lezzetli bir kurabiye hazırlamak ister misiniz? İşte en pratik çay kurabiyesi tarifi...

Kurabiyeler, hele ki tatlı kurabiyeler çay saatlerinin vazgeçilmezleri. Kahvenin yanında da çok iyi gidiyorlar elbette. Misafirlerinize 5 çayında ikram edeceğiniz lezzetli tarifler arıyorsanız bu kurabiye tarifi tam size göre. Çayın yanında sıcak sıcak batırarak yiyebileceğiniz, tarçın ve vanilya kokusuyla da beğenerek tüketeceğiniz çay kurabiyesi, tarifini sizler için araştırdık. Bu kurabiye diğer kurabiyelerden biraz daha sert ve şahane bir lezzeti var. Çayın içerisinde hemen erimemesinin sebebi içerisinde yumurta ve sıvı yağ bulundurması. Çay kurabiyelerinizi yapıp kavanozlarda saklama zamanı şimdi! 

Ağızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERAğızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır?

ÇAY KURABİYESİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
100 gram oda sıcaklığında beklemiş tereyağı
2 adet vanilya
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz tarçın
1,5 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un
1 kahve fincanı damla çikolata

çay kurabiyesi

çay kurabiyesi

Ağızda dağılan pratik un kurabiyesi nasıl yapılır? En basit un kurabiyesiİLİŞKİLİ HABERAğızda dağılan pratik un kurabiyesi nasıl yapılır? En basit un kurabiyesi

YAPILIŞI

Tereyağını ve yumurtayı derin bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Daha sonra içerisine sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyin.

İyice karıştırdıktan sonra abartma tozu, tarçın ve unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

kıyır kıyır damla çikolatalı kurabiye

kıyır kıyır damla çikolatalı kurabiye

Pastane usulü tuzlu kurabiye nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERPastane usulü tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Damla çikolataları da ilave ettikten sonra rulo şekli vererek 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen hamuru 2 cm kalınlığında keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine güzelce dizerek, 15 dakika 180 derece pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0