Nefis elmalı turta tarifi

Çay saatlerinin yanına yakışacak en hafif lezzetlerden biri olan nefis elmalı turtanın en lezzetli halini evinizde yapabilmeniz için hem püf noktalarını hem de en kolay tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Çocukların da severek yiyeceği elmalı turta yılladır Türk mutfağında pişirilen ve yedikçe yediren bir lezzettir. Pratik bir şekilde elmalı turta yapmak istiyorsanız yazımızı inceleyebilirsiniz.

Damakta hoş bir tat bırakan elmalı turta, çürüyen elmalı değerlendirebileceğiniz en güzel tariftir. Tavada özel tarçınlı sos ile harmanlanan elmalar, dünyada en popüler tariflerden biri. Ancak ağızda dağılan kıtır kıtır tabanı ve nefis meyveli harcıyla herkesin çok sevdiği elmalı turtayı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Yapımı ilk başta basit gibi görünen elmalı turta mutlaka püf noktalara dikkat edilerek pişirilmelidir.  Sizde misafirlerini en iyi bir şekilde ağırlamak istiyorsanız buyurun elma turta tarifine!

ELMALI TURTA TARİFİ:

MALZEMELER

Hamur için;

2 tane yumurta
250 gram margarin
Yarım çay bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un

elmalı turta püf noktaları

elmalı turta püf noktaları

İçi için;

4 tane kırmızı elma
5 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
(İsteğe göre çekilmiş ceviz)

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Pudra şekeri

ELMALI TURTA

ELMALI TURTA

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde yoğuracağınız hamur için eritilen margarin, yumurta, süt, şeker vanilya ve kabartma tozunu döküp karıştırın.

Ardından alabildiği kadar un ilave edip kulak memesi kıvamına gelince iç harca başlayın. Elmaları rendeleyip tencereye dökün ve şekeri ekleyin.

Elmalar suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp tarçın ekleyin. Turtaları koyacağınız kabı hafif sıvı yağ ile yağlayın.

Hamurun birazını üst kattaki şeritler için kenara ayırın. Hamuru kaba koyduktan sonra elma harcını da hamurun üstünde yayın.

Şeritleri estetik açıdan hoş duracak şekilde yerleştirin ve yumurta sarısını sürün. 180 derecelik fırında pişirdikten sonra üstüne pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sütlü yumurta nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sütlü yumurta nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 2

Laçin Imamova 5 yıl önce

Denucem bugün ama margarin önceden bütün tatlı tuzlularda kullanırdim şimdi kullanmıyorum onun yerine tereyaği ile denicem ama güzel olacağına inanıyorum bizimle paylaştığınız için teşekür ederim

özge 4 yıl önce

un kaç ölçü acaba