Milföylü yufkalı kıymalı börek nasıl yapılır? Kıymalı milföy böreği tarifi

En çok merak edilen tarifler arasında yerini alan milföylü yufkalı tarifini sizler için araştırdık. Milföylü yufkalı börek merak edilen tarifler arasında yerini alıyor. Normal yufka böreğinden daha çıtır olan milföylü yufkalı börek, çay saatleriniz için vazgeçilmez bir seçenek olacaktır. İşte çıtır lezzetiyle damaklarda iz bırakan milföylü yufkalı börek tarifi..

Normal el açması böreğinden daha farklı ve çıtır çıtır lezzetiyle çok seveceğiniz milföylü yufkalı börek misafirlerinizi şaşırtacak. Hem pratik hem de oldukça ekonomik olan milföylü yufkalı börek ister kıymalı ister peynirli isterseniz de ıspanaklı yapabilirsiniz.  Normal yufka böreğinden daha farklı ve çıtır olan milföylü yufkalı börek, misafirlerinize sunmanız için seçeneklerden biri. Farklı lezzetleri sevenlerin tercih ettiği milföylü yufkalı böreği evinizde kolayca yapabilirsiniz. Oldukça ekonomik ve pratik olan milföylü yufkalı böreği ister peynirli, patatesli ya da sade yapabilirsiniz. Biz bu tarifte kıymalı versiyonunu tercih ettik. İşte milföylü yufkalı börek tarifi...

MİLFÖYLÜ YUFKALI BÖREK TARİFİ:

MALZEMELER

18 adet kare milföy hamuru
3 adet yufka
1 şişe maden suyu
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için;

400 gram kavrulmuş kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber

Üzeri için;

1 adet yumurtanın sarısı
Susam

YAPILIŞI

Öncelikle tarife iç harcı hazırlayarak başlayın. Biberleri, soğanları küçük doğrayın ve kavurmaya başlayın. Üzerine kıymayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Baharatları ve maydanozu da ilave ettikten sonra ocaktan alabilirsiniz.

Derin bir kasenin içerisine yumurtayı kırın, üzerine sıvı yağı ve maden suyunu ekleyin.

9 adet milföy hamurlarını un serili tezgahın üzerine alın. Alt alta kare olacak şekilde dizin. Merdane yardımıyla tek hamur olacak şekilde açtıktan sonra kare fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerine 1 adet yufkayı serdikten sonra maden sulu karışımdan güzelce sürün.

İkinci yufkayı da dörde bölüm ve her parçayı sosa batırıp, tepsi içine yerleştirin.

Kıymalı harçtan her köşesine eşit miktarda olacak şekilde koyun. Üçüncü yufkayı da dört eşit parçaya bölüp sosa batırdıktan sonra tepsiye yerleştirin.

Yanlardan sarkan yufkaları içe doğru kapatıp, tekrardan sostan sürün. 

Kalan milföy hamurunu da ilk kata yaptığınız gibi merdaneyle açıp, tepsiye yerleştirin.

Bıçakla kare kare olacak şekilde böreği kesin ve kalan sosu üzerine gezdirin.

Buzdolabında 3 saat kadar beklettiğiniz böreği 180 derece fırında kızana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0