En kolay 10 dakikada kurabiye nasıl yapılır? Kolay kurabiye yapmanın püf noktaları

Aniden gelen misafirlerinize çayın veya kahvenin yanında ikram edeceğiniz pratik bir kurabiye tarifi arıyorsanız 10 dakikada hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarifi sizler için hazırladık. İsterseniz sıcak isterseniz kurabiye kavanozunda soğuk bir şekilde saklayıp ikram edebileceğiniz en kolay kurabiyenin tarifi bugünkü yazımızda.

Almanya ve Hollanda da ortaya çıkan kurabiye, çikolatalı çeşitleriyle Amerika'dan dünyaya yayılan bir lezzettir. Çayın olmazsa olmazı haline gelen kurabiyeler, partilerin ve özel kutlamaların kurtarıcısı olmuştur. Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanabilen kurabiyeler dünyaca sevilen bir lezzet haline gelmiştir. Kurabiye günün her saatinde çayın ikram edebileceğiniz bir atıştırmalıktır. İçerisine ekleyeceğiniz her malzemeyle kurabiye pişirebilirsiniz. Çocuklar için de sağlıklı bir atıştırmalık yapmak istiyorsanız kurabiye yaparak başlayabilirsiniz. Şimdi de sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz ve zamanınız olmadığı anlarda pratik bir şekilde yapabileceğiniz bir kurabiye tarifini sizler için derledik. 

Nefis kıyır kıyır kurabiye tarifi! En kolay kıyır kurabiye nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERNefis kıyır kıyır kurabiye tarifi! En kolay kıyır kurabiye nasıl yapılır?

10 DAKİKADA PRATİK KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

1/2 paket oda sıcaklığında margarin
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri için;

1 adet yumurtanın beyazı
1 avuç çekilmiş ceviz içi
1/4 su bardağı şeker

Yoğurtlu kurabiye nasıl yapılır? En kolay yoğurtlu kurabiye tarifiİLİŞKİLİ HABERYoğurtlu kurabiye nasıl yapılır? En kolay yoğurtlu kurabiye tarifi

en kolay kurabiye

en kolay kurabiye

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini bir kabın içerisinde güzelce yoğurun.

Daha sonra ele yapışmayacak kıvamdaki hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

İçi dolu enfes Atom kurabiye nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERİçi dolu enfes Atom kurabiye nasıl yapılır?

Hamurları dizdikten sonra tek tek önce yumurtanın beyazına sonra ceviz içi ve toz şeker karışımına batırarak tepsiye yerleştirin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Kahvenin insan sağlığına etkisi var mı? Kahve ömrü mü uzatıyor?

İLİŞKİLİ HABER

Kahvenin insan sağlığına etkisi var mı? Kahve ömrü mü uzatıyor?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0