En kolay keşkül tatlısı nasıl yapılır? Keşkül tatlısının içinde ne var?

Pastanelerde veya meşhur tatlıcılarda satılan keşkül tatlısını evde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Diğer tatlılardan biraz farklı olan keşkül, hoş kokulu ve şerbetli tatlılara oranla daha hafif ve az kalorili, pratik bir tatlı seçeneği. Evde keşkül tatlısı nasıl yapılır? Keşkül tatlısının içinde ne var? Keşkül tatlısının püf noktaları nedir? İşte soruların yanıtı:

Osmanlı döneminde dervişlerin iple bellerine bağladıkları kaselere keşkül ismi verilirdi. Adını buradan alan lezzetli keşkül tatlısı,  gurur ve kibir adına dilenmeye mecbur bırakılan dervişlere yiyeceklerini koymaları için keşkül adı verdikleri çantalar takılırdı. Keşkül de sütlaç ve tavuk göğsü gibi piştikten sonra çok yoğun bir kıvamda olmamalıdır.  İçerisinde pirinç unu olduğu ve soğuyunca kıvamını bulacağı için kontrollü olarak pişirin. Eğer buğday nişastası kullanırsanız daha tok ve yoğun bir kıvamı olacaktır, dilerseniz pirinç unu yerine 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası da kullanabilirsiniz. Pastanelerde satılan keşkülün aynısı olacak muhteşem tam kıvamında tarifimiz yazımızda.

Keşkül-ü Fukara tatlısı nasıl yapılır? Keşkül-ü Fukara tatlısının hikayesi İLİŞKİLİ HABERKeşkül-ü Fukara tatlısı nasıl yapılır? Keşkül-ü Fukara tatlısının hikayesi

KEŞKÜL TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta sarisi
1 su bardağı çekilmiş toz badem
2 yemek kaşığı nişasta 
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi 
Yarım çay bardağı su

YAPILIŞI

Tencereye nişasta ve su hariç tüm malzemeleri kaynaya kadar karıştırın.

Daha sonra suyla nişastayı karıştırdıktan sonra tencereye ilave edip tekrar kaynatın.

Ardından pişen tatlıyı kaselere eşit miktarda paylaştırın.

Buzdolabında dinlenen tatlıyı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0