Tam ölçülü sütlü nuriye tatlısı nasıl yapılır? Sütlü nuriye yapmanın püf noktası

Bol sütlü olması nedeniyle yapılabilecek en hafif baklava çeşitlerinden olan sütlü nuriyenin en kolay tarifini sizler için araştırdık. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz sütlü nuriyenin püf noktaları bugünkü yazımızda.

Diyarbakır'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan sütlü Nuriye tatlısı, fiyatının uygun ve hafif olması nedeniyle rağbet görüyor. Halk arasında "Diyarbakır baklavası" olarak da adlandırılan tatlı, badem ve 20 kat yufkayla hazırlanıyor, üzerine sütlü şerbet dökülüyor. Aslında Türk mutfağının çok eski lezzetlerinden biri olan sütlü nuriye tatlısı damaklarda iz bırakıyor. 1 porsiyon Sütlü Nuriye yaklaşık 383 kaloridir. Yapılışında un, şeker kullanıldığı için glisemik indeksi yüksek bir besindir. Bu nedenle diyet yapanlar, şeker hastalığı olanlar tüketimine dikkat etmeli ya da sınırlandırmalıdır. Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli sütlü nuriye tarifini sizler için derledik.

Ustasından muhteşem gazete baklavası nasıl yapılır? Gazete baklavasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERUstasından muhteşem gazete baklavası nasıl yapılır? Gazete baklavasının püf noktaları

SÜTLÜ NURİYE TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket hazır baklava yufkası
250 gram tereyağ
1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz

sütlü nuriye

sütlü nuriye

Şerbetine:

5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 paket vanilya

En kolay burma baklava nasıl yapılır? Burma baklavanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay burma baklava nasıl yapılır? Burma baklavanın püf noktaları

YAPILIŞI

Sütlü Nuriyeyi yapmak için ilk önce içi derin bir tencerede tereyağını eritin.

Ilıdıktan sonra yufkaları ikiye bölüp, üçer yufka alarak yağlayın.

Orta kısmına gelince bol miktarda ceviz serpip, diğer yufkaları da aynı şekilde üçerli yağlayıp işlemi bitirin ve pişirmeye başlayın.

Şerbeti kaynatırken sütle birlikte kaynayacak sonra vanilya ilave edip baklavanın üzerine dökün.

Soğuyup şerbeti çekince sunuma hazır hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0