Pratik portakal reçeli nasıl yapılır? Portakal kabuklarından reçel tarifi

Kış mevsiminin sağlık ve vitamin deposu olan portakalından muhteşem bir reçel hazırlamaya ne dersiniz? Kahvaltılarda ağzınızı tatlandıracak aynı zamanda sağlık bakımından da faydalı olan portakal reçelini sıcak ekmekle çok seveceksiniz. Şimdi sizlere pratik portakal reçeli nasıl yapılır? Tarifini vereceğiz...

Portakal, C vitamini bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Uzun zamandır meyve sepetinde bekleyen portakal mis gibi kokusuyla da çok sevilir. Turunçgiller familyasından gelen portakal ile kahvaltılara lezzet katacak reçel yapabilirsiniz. Üstelik tamamen kabuklarından yapacağınız portakal reçeli, pratik yapımıyla anne eli değmiş gibi olacak. Hem kahvaltı sofralarınızı süsleyecek hem de yumuşamış ve çürümeye yüz tutmuş portakallarınızı değerlendirmenizi sağlayacak. Görünüşüyle portakal tüketmenin harika bir yolu olan reçel sabah kahvaltılarında ekmeğinizin üzerinde nefis duracak. Renginin canlılığı ve bereketli oluşuyla sık tercih edilen portakal reçeli nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Gelin birlikte bakalım.  

Portakal reçeli nasıl yapılır?

Portakal reçeli nasıl yapılır?

​​PORTAKAL REÇELİNİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • Portakal reçelinin  püf noktası reçel yapmaya başlamadan önce meyveleri iyice haşlamaktır. Eğer haşlamazsanız, reçelinizde hafif acımsı bir lezzet olacaktır.
     
  • Bu lezzetten hoşlanıyorsanız meyvelerinizi sadece bir kez haşlamanız yeterlidir. Ancak acısı iyice çıksın istiyorsanız daha fazla sefer haşlayabilirsiniz.
     
  • Portakal reçelinde dikkat etmeniz gereken bir diğer püf noktası da meyvelerinizi doğrama biçiminiz.
     
  • Reçelinizi kaşıkla kolayca yemek isterseniz portakallarınızı iri dilimler yerine küçük küpler halinde doğrayabilirsiniz. 

En kolay nar reçeli nasıl yapılır? Nar reçelini evde yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay nar reçeli nasıl yapılır? Nar reçelini evde yapmanın püf noktaları

ev yapımı portakal reçeli

ev yapımı portakal reçeli

Cennet hurmasından reçel nasıl yapılır? En kolay Trabzon hurması reçeli tarifiİLİŞKİLİ HABERCennet hurmasından reçel nasıl yapılır? En kolay Trabzon hurması reçeli tarifi

PORTAKAL REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

12 adet portakalın kabukları
1 litre taze sıkılmış portakal suyu
125 gram  toz şeker
Yarım çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon tuzu

portakal reçeli nasıl yapılır

portakal reçeli nasıl yapılır

YAPILIŞI

Portakal kabuklarını dikey şekilde kesin. Daha sonra beyaz kısımlarını bıçakla güzelce soyun.

Kalın, temiz iğne ve iplik yardımıyla soyduğunuz kabukları yuvarlayarak ipe dizin.

Üç ayrı tencerede kaynar su hazırlayın.

İpe dizdiğiniz kabukları su dolu tencerenin içerisine koyarak 10 dakika haşlayın.

Portakal kabuklarından reçel yapımı

Portakal kabuklarından reçel yapımı

Daha sonra buzlu suyun içerisine alın ve diğer iki tencere bu işlemi tekrarlayın.

Ardından geniş bir tencerenin içerisine tencereye alın ve üzerine şekeri ilave edip, sulanması için 2-3 saat bekletin.

Suyu da ilave ederek yavaş, yavaş karıştırın. Limon suyunu da ekledikten sonra  2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İpten çıkartın.

Portakal reçeli

Portakal reçeli

En kolay armut reçeli nasıl yapılır? Armuttan reçel yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay armut reçeli nasıl yapılır? Armuttan reçel yapmanın püf noktaları

Hazırlanan reçeli kavanoza yerleştirip, ağzını sıkıca kapatın. Son olarak ters çevirerek soğumasını sağlayın.

1 gün beklettikten sonra sofralara getirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Portakal 5 yıl önce

125 gr toz şeker doğrumu acaba

Toplam 3 beğeni