Kestaneyle hangi yemekler yapılır? En kolay kestaneli tarifler

Kış ayının vazgeçilmezi arasında olan kestane ile şahane tarifler yapabilirsiniz. Mis gibi kokusu lezzetli aroması ile birbirinden farklı bu tarifleri denemelisiniz. Pilavından tatlısına hatta böreğine kadar hazırladığımız tarif kestane ile buluşuyor. Peki en kolay kestaneli tarifler nasıl yapılır birlikte bakalım.

Kestane, çok eski yıllarda evlerde soba olduğunda üzerinde kızartılarak tüketilirdi. Şimdilerde pazar tezgahlarında yer alan kestane, kalorisinin düşük olması sebebiyle zayıflamak isteyenler güvenle tüketebilir. Vücuda inanılmaz etkileri olan kestane içerisinde lif, düşük oranda yağ, çeşitli mineraller, B1, B2 ve C vitaminleri yer almaktadır. Kestane, soğuk havaların en vazgeçilmez lezzetlerinin başında geliyor. Sokaklarda satılan, soba üstünde kavrulan, tat ve kokusu ile iştah kabartan ve kış aylarının vazgeçilmezi olan kestane doyurucu bir besindir.  Marketlerde büyük hacimli olanlar daha yüksek fiyatlarda satışa sunulan kestaneyle birbirinden farklı lezzetler yapılabilir. Nişastalı yapısından dolayı yemeklerde de lezzet verici ve kıvam arttırıcı olarak kullanılan kestane ile yapabileceğiniz en nefis ve pratik tarifleri bir araya getirdik.

Kestanenin faydaları nelerdir? Kestane alerjisi var mı? Günde kaç kestane yenmeliİLİŞKİLİ HABERKestanenin faydaları nelerdir? Kestane alerjisi var mı? Günde kaç kestane yenmeli

  • KESTANE ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

12 adet kestane
1 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Kestaneleri çizerek ateşte pişirin. Ardından kabuklarını soyun. 5 kestaneyi kenara ayırın kalanları küçük küçük doğrayın. Derin bir tencerenin içerisinde tereyağını eritin ardından soğanları koyarak güzelce kavurun.

Kestaneleri ve sarımsakları da karışıma ilave ederek kavurma işlemine devam edin. 2 dakika kadar pişirdikten sonra tavuk suyunu içerisine ilave edip 20 dakika kaynatın. Blender ile pürüzsüz hale getirin. Kalan malzemeleri de ekledikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Ayırdığınız 5 kestaneyi üzerine kıyarak servis edebilirsiniz.

kestaneli kek

kestaneli kek

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 küçük paket kakao
1 paket kabartma tuzu
1 paket vanilya
2-3 su bardağı un
1 kase haşlanmış kestane

YAPILIŞI

Kestaneleri suyun içerisinde pişene kadar güzelce haşlayın. Ardından kabukları soyup, çatalla ezin.

Tüm malzemeleri derin bir kabın içerisinde karıştırın. Yağlanmış kalıbın içerisine ekleyerek 180 derece fırında pişirin.

KESTANELİ PİLAV TARİFİ

KESTANELİ PİLAV TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı baldo pirinç
500 gram haşlanmış kestane
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 adet tavuk bulyon
2 adet soğan
4,5 su bardağı sıcak su
100 gram bardağı tavuk ciğeri
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Geniş bir tencerenin içerisine fıstıkları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Ardından küp küp doğranmış soğanları ilave ederek, kabukları soyulmuş kestaneleri içerisine ekleyin. Doğranmış tavuk ciğerini ilave edip birkaç dakika kavurun. Kuş üzümlerini suyun içerisine koyun. Daha sonra pirinç, tuz ve kuş üzümünü soğanlı karışımın içerisine aktarın. 4,5 su bardağı sıcak suyun içinde bulyonu eritip tencereye ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Ocağı kapattıktan sonra yenibahar ve karabiberi ilave edip harmanlayın. 10 dakika demlendirip servis yapın. 

  • KESTANELİ BÖREK

KESTANELİ BÖREK

KESTANELİ BÖREK

Sinop ilimizin muhteşem ve leziz tarifi ile karşınızdayız. Tadı damaklarda kalacak yapımı çok pratik olan kestaneli börek adeta Sinop dükkanlarında kapış kapış gidiyor. Siz de evinizde kestaneli böreği pişirmek istiyorsanız mutlaka hazırladığımız tarife göz atın.

Leziz kestaneli börek tarifi! Kestaneli börek nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERLeziz kestaneli börek tarifi! Kestaneli börek nasıl yapılır?

KESTANELİ PİLAV TARİFİ

KESTANELİ PİLAV TARİFİ

Geleneksel lezzetlerimizden biri olan kestane şekerini ev kendiniz yapmak istiyorsanız, işte sizlere pratik yollarla yapılan kestane şekeri tarifine ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

En kolay evde kestane şekeri nasıl yapılır? Kestane şekerinin püf noktasıİLİŞKİLİ HABEREn kolay evde kestane şekeri nasıl yapılır? Kestane şekerinin püf noktası

AFİYET OLSUN...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0