Tam kıvamında zeytinyağlı incir dolması nasıl yapılır?

İncir, Türk Mutfağının sevilen meyvelerinden. Kurusu da tazesi de şifa. Sıradan dolma tariflerini unutturacak enfes bir tarifimiz var. Tadı, sunumu ve görünüşü ile doyuracak enfes kuru incir dolmasının yapımı:

Kalabalık misafirlerinize hazırlamak için sunumu şık ve lezzetli tarif arayanlara müjde! Vücut sağlığına oldukça faydalı olan nefis kuru incir ile bir dolma hazırlamak ister misiniz? Çok basit bir tarifle karşınızdayız. Hiçbir zahmeti olmayan ve oldukça da lezzetli bir tatlı tarifi: Çanakkale'ye özgü incir dolması. Tek yapmanız gereken incirlerin içini doldurup fırına vermek hepsi bu kadar. Zeytinyağlı tariflere alternatif tarif arayanlar için bu tarif başlı başına farklı ve lezzetli bir tarif.

KURU İNCİR DOLMASI TARİFİ:

MALZEMELER

30 adet kuru incir
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
200 gram kıyma
1 adet domates
1 adet yeşil elma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay fincanı su ya da sebze suyu
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI

İncilerin hepsini güzelce yıkayarak derin bir kabın içerisine alın. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak 15 dakika bekletin.

Bu sırada geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve küçük küçük soğanları soteleyin. Ardından dolmalık fıstık ve kıymayı ekleyin. Suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam edin. Baharatları da ekleyerek ocaktan alın.

İyice suda bekleyen incirlerin suyunu süzün içlerini açın ve hazırladığınız kıymalı harç ile doldurun. Domatesleri ve elmayı yarım ay şeklinde dilimleyin. 

Tencerenin dip kısmına elma ve domatesleri yerleştirerek üzerine doldurduğunuz incirleri koyun. Tereyağı ile suyunu ekleyerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Zeynep 1 yıl önce

Zeytinyağı incir tarifi üstte resimde ama altda etli tarif

Elif 5 yıl önce

Merhaba Bu tarif Maria Ekmekçioğlu’ na aittir. “Bir o yaka bir bu yaka” kitabındanda yer almaktadır. Emek hırsızlığına lütfen izin vermeyin.

Toplam 4 beğeni