En kolay kemik suyu çorbası tarifi! Kemik suyu çorbasının püf noktaları

Kış aylarında bağışıklık sitemini güçlendirmek aynı zamanda doğal vitamin deposu olarak kemik suyu çorbasını tercih edebilirsiniz. Küçük yaştaki çocukların da kemik gelişimlerini tamamlayabilemesi için bol bol tüketilme3si gerektiğini uzmanlar vurguluyor. Peki kemik suyu çorbası nasıl yapılır? İşte en kolay yöntemi...

Kemik suyu kullanımı tarih öncesi zamanlara kadar dayanmaktadır. Hayvanların kemik, eklem ve toynakları gibi yenmeyen parçaları kaynatılarak et suyuna dönüştürülmektedir. Çoğu hayvanın kemikleri kaynatılarak kemik suyu elde edilebilmektedir. Son dönemde dünyada trendi haline gelen kemik suyu, tıpkı meyve sularının satıldığı gibi marketlerde paketli halde satılıyor. Yüzyıllardır tüketilen kemik suyu içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde insan sağlığına oldukça faydalıdır. Uzun uzun pişirilerek içerisindeki tüm vitamini ve minerali suyuna bırakan kemikleri uzmanlar özellikle kas sistemi zayıf olan hastalara öneriyor. Mucizevi besin kemik suyunun faydaları saymakla bitmiyor. 

  • - Genellikle yemeklerde kullandığımız kemik suyunu aynı zamanda tek başına çorba olarak da tüketilir. Büyükbaş hayvanların kemiklerinden yapılan bu çorbalar daha fazla fayda sağlar.
  • - İçerdikleri ilik insan vücudundaki ilik ile aynı olduğundan kemiklerin güçlenmesini destekler. Uzmanlar gelişim çağındaki çocukların, ergenlerin ve hamilelerin düzenli tüketmesini tavsiye eder. Kemik suyu ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan kemik erimesini önler.
  • - İleri yaşlarda sıklıkla görülen kemik hastalıklarını önlemek için günde bir bardak kemik suyu içilmelidir. Kemik suyu kolajen, glutamin ve prolin gibi maddeler içerir. Bu maddeler insan vücudunda da vardır fakat bazı nedenlerden dolayı oranları azalır ve ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Ancak kemik suyu düzenli tüketimi bu oranı dengeler.
  • - Bazı hastalıklar, ilaçlar ve besinler sinir sistemindeki zararlı toksinlerin oranını artırarak birçok hastalığın ortaya çıkmasına neden olur. Ancak kemik suyu içerdiği mineraller sayesinde bu durumun yaşanma riskini azaltır.
  • - Ayrıca beyin sağlığı içinde birebir faydalı besinlerden biridir. Antioksidan özelliği olan kemik suyu, uykusuzluk ve yorgunluk gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır.
  • - Uzmanlar kemik suyunu, gelişim çağındaki çocukların, hamilelerin ve kemikleri kırılan hastaların tüketmesi gereken besinlerden biri olduğunu belirtiyor.
     

Yüzyıllardır nesilden nesile aktarılan ama birbirinden farklı faydaları yeni keşfedilen kemik suyu çorbası adeta doğadan gelen multivitamin kaynağı olarak tanımlanıyor. Cildinize, eklemlerinize, sindirim sistemine, bağırsak sağlığına ve bağışıklığa iyi gelen kemik suyu dünyaca bilinen profesörler tarafından da tüketilmesi gerektiği söyleniyor. Ancak kemik suyu çorbası yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Pişirirken yapılan hatalar nedeniyle içerisinde bulunan tüm vitamin ve minerallerin yok olmasına enden olabilirsiniz.

İlikli kemik suyu çorbası tarifi! En kolay ilikli kemik suyu çorbası nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERİlikli kemik suyu çorbası tarifi! En kolay ilikli kemik suyu çorbası nasıl yapılır?

şişelere koymaya hazır kemik suyu

şişelere koymaya hazır kemik suyu

KEMİK SUYU ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

4-5 adet dana ya da kuzu kemik (hafif etli olursa daha güzel olur)
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon
1 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kasığı dolusu yoğurt
Nane
Pulbiber
Tuz

Kemik suyunun faydaları nelerdir? Günde bir bardak kemik suyu içerseniz...İLİŞKİLİ HABERKemik suyunun faydaları nelerdir? Günde bir bardak kemik suyu içerseniz...

şifalı kemik suyu

şifalı kemik suyu

Balık kemiklerinden su nasıl yapılır? Enfes balık kemik suyu yapımıİLİŞKİLİ HABERBalık kemiklerinden su nasıl yapılır? Enfes balık kemik suyu yapımı

YAPILIŞI

Kemikleri tencerenin içerisine güzelce yerleştirin. Ardından üzerine 2 litre su ve tuzu ilave ederek yaklaşık 1 buçuk saat kadar kaynatın.

Daha sonra ayrı bir kabın içine yumurtanın sarısını ve yoğurdu ekleyerek karıştırın.

Üzerine tuz ve 1 yemek kaşığı unu ekleyin karıştırın ve son olarak arzunuza göre nane ve pulbiberi ilave edin. Pişen kemik suyunuzu bir süzgeç yardımıyla tencereye süzün.

Hazırladığınız karışım içerisine süzdüğünüz kemik suyundan 2-3 kepçe koyun ve karıştırın.

Daha sonra karışımı kemik suyuna yavaş yavaş dökerek karıştırmaya devam edin.

Üzerini maydanoz ya da istediğiniz baharatlarla süsleyip, servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

ahmet sariyildiz 2 yıl önce

yapay kemik te çıkarsa bu iş tamam, nasılsa et çıktı