En kolay avcı böreği nasıl yapılır? Avcı böreğinin adım adım püf noktaları

Dış görünüşü paçanga böreğini andıran avcı böreği sadece çay saatlerinde değil, ana yemeklerde de zevkle tüketilebilen bir börektir. İçinin kıymasıyla ve galeta ununa bulanıp kızartılmasıyla nefis bir hal alan avcı böreğinin yapılışında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Kıymalı böreği takip olacak avcı böreği tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kolay avcı böreğinin tarifi haberimizde...

Hafta sonu kahvaltılarında ya da özel misafirlerinize farklı börek hazırlamak istiyorsanız avcı böreği tam size göre. İç harcının muhteşem olması nedeniyle herkes tarafından çok beğenilecek avcı böreğinin yapımı da çok basit.  Avcı böreği pişirirken dağılabilir, patlayabilir. Bunu önlemek için ne çok sıkı ne de çok gevşek sarmalısınız. Böreğinizi sardıktan sonra galeta ununa bulamadan önce yumurtaya bulamak da böreğin daha dayanıklı olmasını sağlar. Avcı böreğini arzu ederseniz sıvı yağda kızartabilir, arzu ederseniz fırında pişirebilirsiniz. Fırında piştiğinde daha hafif olacaktır. Hafiflikten yanaysanız böreğin içini kıyma ve bulgur yerine peynirle yapmak da bir seçenektir. Böreklerinizi sardıktan sonra derin dondurucuya kaldırdığınızda uzun süre dayanırlar. Ancak donduracağınız börekleri yumurta ve galeta ununa bulamayın. Bu işlemi pişireceğiniz zaman yapabilirsiniz.

En kolay patlıcanlı börek nasıl yapılır? Buzlukta saklanabilen patlıcanlı börek tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay patlıcanlı börek nasıl yapılır? Buzlukta saklanabilen patlıcanlı börek tarifi

  • Avcı böreği, paçanga gibi kızartma böreklerden farklı olarak, kızartılmadan önce bir de panelenir. Tüm kızartmalarda geçerli olan bir pane yapma kuralı; evet pane malzemeleri hep güzeldir, galeta unu veya panko (büyük ekmek kırıntıları), güzel olmaları bol kullanmamız gerektiği anlamına gelmiyor, kalın bir pane, kızartma yemeği ağır ve fazla yenilemez bir hale getirir.
  • Daha hafif kızartmalar için, en paneyi yaptıktan sonra fazla galetayı kaba silkeleyin, ne kadar ince o kadar lezzetli. Avcı böreği derin yağda kızartılarak yapılır, ancak daha hafif olsun isterseniz yine aynı tarifi izleyerek, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

AVCI BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet hazır yufka
3 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için;

200 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Börekleri kaplamak ve kızartmak için;

2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu

En pratik ve lezzetli börek tarifleriİLİŞKİLİ HABEREn pratik ve lezzetli börek tarifleri

YAPILIŞI

Öncelikle iç harcını hazırlayarak başlayın. Güzelce kıymalı harcı kavurduktan sonra yufkaları 4 eşit parçaya bölün.

Fırça ile yağladıktan sonra geniş kısmına kıymalı harçtan ekleyin ve önce kenarlardan katlayarak rulo haline getirip kapatın.

Döndürme nasıl yapılır? Uşak döndürme böreği tarifiİLİŞKİLİ HABERDöndürme nasıl yapılır? Uşak döndürme böreği tarifi

Bir kasede yumurtaları çırpın. Elenmiş galeta ununu düz bir tabağa alın. Hazırladığınız avcı böreklerini öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayın.

Kızgın yapın içerisine atarak kızartın. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0