Pratik zebra kek tarifi

Sofralarınızı görsel şölene çevirmek istiyorsanız bugün hazırladığımız zebra kek tarifi tam size göre. Görünüşüyle adeta zebra desenini andıran bu keki çok beğeneceksiniz. Tam kıvamıyla tatlı krizlerini durduran, çay saatlerine eşlik eden zebra kekin tarifi haberimizin detaylarında...

Herkesin çok sevdiği hem lezzetli hem de hoş görünümlü zebra kek sandığınız kadar zor değil. Pratik bir kaç yol ile hemencecik yapabilirsiniz. Aniden gelen misafirlerinize de hızlıca kek yapmak istiyorsanız zebra kekin tarifini deneyebilirsiniz. 

KOLAY ZEBRA KEK TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı süt
3/4 su bardağı zeytinyağı
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 tatlı kaşığı kakao

YAPILIŞI

Yumurtaları şekerle köpük köpük olana kadar yüksek hızda çırpın. Ardından sırasıyla süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kılasik kek hamurunu oluşturun.

Hazırlanan hamuru iki eş parçaya ayırıp bir tanesine kakao ilave edin. 

Yağlanmış kek kabına 3 yemek kaşığı kakaolu sonra 3 yemek kaşığı vanilyalı olan hamurdan dökün. 

Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayıp, 160 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0