Bulgur aşı çorbası nasıl yapılır? Besleyici bulgur aşı çorbası tarifi

Çorum mutfağının en leziz tariflerinden olan bulgur aşı çorbası ister soğuk isterseniz de sıcak sıcak tüketebileceğiniz kolay bir tarif. Bulgurun bu halini sizler de çok beğeneceksiniz. Çorum'dan gelen bu enfes çorbası demek istiyorsanız bulgur aşının tarifi haberin detaylarında.

Buğdaydan yapılan ve genellikle hazır paketler halinde satılan bulgur, tahıl grubunun önemli bir üyesidir. Salata, ana yemek, tatlı, çorba ve mama yapımında kullanılan bu besin, katkı maddesi kullanılmadan hazırlanır. Diyabet hastalarının ve hamilelerin ayda en az bir kez tüketmesi önerilir. İçeriğinde bulunan folik asit sayesinde zihinsel gelişimi de destekler. Kullanılacağı yere göre ince, pilavlık ve köftelik gibi çeşitleri mevcuttur. Dilerseniz, temel besin kaynakları arasında yer alan ve kış aylarında mutfaklardan eksik olmayan kolay bulgur çorbası tarifine başlayabiliriz. Kış aylarında çeşit çeşit çorbalarla akşam yemeklerini şenlendirmek istiyorsanız mutlaka bulgur aşı tarifine de göz atmalısınız tadı muhteşem yapımı da pratik olan bulgur aşı çorbası Çorum yöresine ait.

BULGUR AŞI ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı pilavlık bulgur
1'er çorba kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
Yeteri kadar su

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisinde yağları güzelce kavurun ardından unu da ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştırın.

Salça ve pul biber ekleyip salçanın çiğliği geçene kadar kavurmaya devam edin.

Yıkanan bulgurları içerisine aktarıp 2 dakika kavurun.

4 su bardağı sıcak, 3 su bardağı soğuk su ekleyin ve 15-20 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış sivri biberi katın.

Tuzunu ayarladıktan sonra sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0