Bezelye çorbası nasıl yapılır? Bezelye çorbasının faydaları

Vitamin deposu olan bezelye ile muhteşem bir çorba hazırlayabilirsiniz. Farklı bir çorba tarifi arayanlar için ilham olacak bezelye çorbasının tarifi haberimizin detaylarında bulabilirsiniz. Kuru bezelye kullanılarak yapılan bu çorbayı çocuklarınıza da gönül rahatlığıyla içirebilirsiniz.

Her yaştan insanların severek tükettiği çorbalar içinde tarifi en çok merak edilenlerden biri de bezelye çorbası. Yapımı oldukça kolay olan bezelye çorbasının tadı da muhteşem. Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz bezelye çorbasının tarifi haberimizde. Varyasyonlarla birçok kültürün mutfağının bir parçası olan bezelye çorbası kullanılan bölgesel bezelye çeşitliliğine bağlı olarak çoğunlukla grimsi-yeşil veya sarı renktedir. Kolay bir şekilde yapabileceğiniz bezelye çorbası oldukça lezzetlidir. 1 yaşından büyük tüm çocukların rahatlıkla tüketebileceği bezelye çorbasının enfes tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

En kolay bezelye yemeği nasıl yapılır? Tam kıvamında bezelye yemeğinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay bezelye yemeği nasıl yapılır? Tam kıvamında bezelye yemeğinin püf noktaları

BEZELYE ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet kuru soğan 
1 diş sarımsak 
1 adet kırmızı biber 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un 
2 dal doğranmış kuşkonmaz
Bir avuç kıyılmış maydanoz
2 su bardağı bezelye

Bezelye çorbası tarifi

Bezelye çorbası tarifi

Bezelye salatası nasıl yapılır? Bezelye salatasının en kolay tarifiİLİŞKİLİ HABERBezelye salatası nasıl yapılır? Bezelye salatasının en kolay tarifi

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisinde soğanları ve sarımsakları güzelce yağda kavurun.

Ardından unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.

Diğer malzemeleri ekleyerek kavurmaya devam edin.

Malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra kaynaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0