Kavala kurabiyesinin  ayda 3 ton satışı yapılıyor!

Edirne mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alan tereyağı, badem ve un kullanılarak yapılan kavala kurabiyesi Osmanlı'dan izler taşıyor.

Edirne'nin saray mutfağı lezzetlerinden Kavala kurabiyesi, ilk yıllardaki gibi manda ve inek sütünden üretilen tereyağlarının karışımıyla yapılmaya başlandı.Sonrasında birçok şekerlemeci tarafından satışa sunulan Kavala kurabiyesinin yerli yabancı turistin en çok tercih ettiği tatlardan biri haline geldi. Doğal yayık tereyağı, badem ve un kullanılarak saray mutfağı tarifini uyguladığını belirten Edirne'de şekerlemeci Arif Meriç, damaklarda eşsiz bir lezzet bıraktığını anlattı.

Kavala yapımı

Kavala yapımı

Kavala kurabiyesini hazırlayan Arif Meriç, "Meşhur Kavala kurabiyesi özüne döndü. Biz Kavala kurabiyesini Osmanlı'dan bugüne kadar gelen tarifiyle yapıyoruz. Osmanlı'ndan bize miras kalan tarihsel tarifinde margarin yoktur.Kavala kurabiyesi manda ve inek tereyağı kullanılarak yapılır. Biz de bu doğal tarifi gelecek kuşaklara aktarmak mecburiyetindeyiz. Bu nedenle Kavala kurabiyesinin üretiminde yüzde 100 tereyağı kullanıyoruz.Böylece tereyağı, badem ve unun karışımıyla Osmanlının geleneksel bir kurabiyesi olan Kavala, kendisine has hoş kokusu ve lezzetine kavuştu."

Kavala kurabiyesi yapımı

Kavala kurabiyesi yapımı

Tereyağı kullanılarak üretilen Kavala kurabiyelerinin müşterilerin talebini artırdığını ifade eden Meriç, "Margarinle üretim yaptığımız zamanlarda ayda 500-600 kilo kurabiye satışımız oluyordu. Tereyağıyla üretime başladıktan sonra bu rakam bin 500 kilo ile 2 ton arasında değişti. Bazı zamanlarda bu rakam 3 tona kadar çıkıyor." dedi.

kavala kurabiyesi

kavala kurabiyesi

Kerem Alışık'a sette büyük jest! Dokuma...

İLİŞKİLİ HABER

Kerem Alışık'a sette büyük jest! Dokuma...
Hülya Koçyiğit’in torunu Aslışah Alkoçlar aşçı oluyor!

İLİŞKİLİ HABER

Hülya Koçyiğit’in torunu Aslışah Alkoçlar aşçı oluyor!
İşte Türkiye'nin en sevilen lezzetleri

İLİŞKİLİ HABER

İşte Türkiye'nin en sevilen lezzetleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Trakyalı 5 yıl önce

Yunanistan ile ticaret savaşı başlayabilir :::)))

Toplam 1 beğeni