En kolay pırasalı börek nasıl yapılır? Pırasalı böreğin püf noktaları

Pırasa sevmeyenlerin bile çok beğeneceği aynı zamanda kış mevsiminin en şifalı sebzeleri arasında yer alan pırasa ile hazırlayabileceğiniz enfes bir börek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hafif tadıyla da ne kadar yeseniz de mideyi rahatsız etmeyecek olması bu böreğin avantajlı yanlarından biri. Pırasanın en leziz hali olan pırasalı börek tarifi haberimizin detaylarında...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Çay saatlerinde severek tüketeceğiniz hem de pratik bir börek tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre. Damaklarda iz bırakacak pırasalı börek genellikle Ege Bölgesi'nde sık sık yapılıyor. Tadı hafif olan ve üstelik doyurucu pırasalı börek, Arnavutlara özgü bir lezzettir. Peynirli ve kıymalı börek yemekten sıkılanlar için ideal olacak pırasalı börek,  hazır yufkadan yapmak yerine hakiki el açması yufkadan da yapabilirsiniz. Pırasalı böreği, mevsiminde yetişen pırasalardan hazırlamak sağlık açısından da olukça faydalı olacaktır. Siz de evde kolayca pırasalı börek hazırlamak için tarifini haberimizin detaylarından görebilirsiniz.

PIRASALI BÖREK TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet pırasa
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
2 adet yufka
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 fincan zeytinyağı
1 su bardağı kaşar peyniri
1 adet yumurta
Tuz ve karabiber

Pırasalı börek nasıl yapılır

Pırasalı börek nasıl yapılır

YAPILIŞI

İlk olarak pırasayı ince ince doğradıktan sonra soğan, üzüm ve sarımsağı zeytinyağı ile soteleyin.

Sonrasında rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiberi ekleyerek yufkaya rulo olarak sarın.

Pırasalı börek iç harcı

Pırasalı börek iç harcı

Yufkanın açılmaması için önce yumurta beyazını biraz bekledikten sonra da yumurta sarısını sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmeye bırakın. Üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0