Pratik karaçuval helvası nasıl yapılır?

Çorum mutfağının leziz tatlılarından olan karaçuval helvası hem diğer helvalardan çok farklı hem de tadı muhteşem. Tatlı sevmeyenlerin bile bayılarak yiyeceği üstelik çok pratik olan karaçuval helvasının tarifini bilmeyenler için sunuyoruz. Karaçuval helvası nasıl yapılır? İşte cevabı:

Geçmiş yıllardan beri Çorum'da büyüklerin yaptığı karaçuval helvası, hem şeker eklenmeden sağlıklı bir şekilde yapılıyor hem de tadına doyum olmayacak türden. Siz de çay saatlerinde tüketebileceğiniz enfes bir tatlı arıyorsanız mutlaka hazırladığımız karaçuval helvasını deneyebilirsiniz.

KARAÇUVAL HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

250 gr margarin
1, 5 su bardağı un
1, 5 çay bardağı üzüm pekmezi
3 su bardağı su
Leblebi

Karaçuval helvası

Karaçuval helvası

YAPILIŞI

Geniş bir tencereye margarini alın ve eritin. Ardından unu ekleyerek güzelce kokusu çıkana kadar kavurun. Rengi dönen una pekmezle suyu karıştırıp azar azar ekleyin.

Kavrulan una azar azar karıştırırken bir yandan da kavurmaya devam edin.

Helva kıvamına gelen tatlıyı ocaktan alıp isteğe göre süsleyerek soğuyunca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tasty'nin baklava tarifi Türkleri çıldırttı

İLİŞKİLİ HABER

Tasty'nin baklava tarifi Türkleri çıldırttı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0