Enfes çam ağacı tatlısı tarifi

Çay saatlerinde tüketebileceğiniz aynı zamanda çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirmek için yapabileceğiniz enfes bir tatlı tarifimiz var. Son günlerde adını sıkça duyduğumuz çam ağacı tatlısı adeta kış aylarına özel konsept gibi. Enfes çam ağacı tatlısının tarifi haberimizin detaylarında...

Sonbahar kış aylarınızda misafirlerinize yemek sonrası ya da beş çayına sunabileceğiniz çam ağacı tatlısı tarifini sizler için derledik. Ayrıca 4 Kişilik olan bu tarifin malzemelerini çoğaltarak kişi sayısını artırabilirsiniz. İşte görsel açıdan kozalağa benzeyen eşsiz çam ağacı tatlısı… 

MALZEMELER

2 Su bardağı kakaolu mısır gevreği
3 tane karamel çikolata
1 tatlı kaşığı margarin
2 Adet yemek kaşığı bal

YAPILIŞI

Çikolatayı parçalayıp cam bir kaseye koyunuz. Su dolu bir kabın içinde eritme yöntemi ile eritiniz.

Eritme işleminden sonra 2 adet yemek kaşığı balı ve margarini ekleyiniz. Mısır gevreklerini de katıp karıştırınız.

Limon sıkacağının altındaki boş kalan yeri kalıp olarak kullanınız. Karışımınız bitine kadar tepsinize yerleştiriniz. Ve normal ısıda pişirmeye bırakınız. Pişirme süresi 10 dakikadır.

Servis yaptıktan sonra dilerseniz üzerini Hindistan cevizi ve ya pudra şekeri ile süsleyerek kar görünümü verebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0