Kuskus çorbası nasıl yapılır? En kolay ve lezzetli kuskus çorbası tarifi

Salata, pilav, makarna gibi seçeneklerle sofralara gelen kuskus ile enfes bir çorba yapma ne dersiniz? Farklı bir seçenek olan kuskus çorbası mutlaka denemeniz gereken tarifler arasında. Mis gibi kokusu ve görünümüyle iştah kabartan kuskus çorbasının tarifi yazımızda.

Kuskus, Mağrip ülkelerinde ana yemek olarak kabul edilen, nemli irmik buğdayının topçuklar halinde şekillendirilip buğday unuyla kaplanması yöntemiyle hazırlanan makarna türündendir. Boncuk makarna şeklinde de adlandırılan kuskus, salata ve çorbalarda olmak üzere pek çok yemek tarifinde kullanılmaktadır. Hamurdan yapılan kuskusun farklı sebzeli çeşitleri de bulunmaktadır. Domateslisi, yoğurtlusu, kıymalısı, tavuklusu gibi farklı farklı çeşitleri bulunan kuskus çorbasını yapmak oldukça da pratiktir. Sıcacık içinizi ısıtan çorbalara hem besleyici hem de leziz bir tarif daha eklemek istiyorsanız kuskus çorbasını eklemelisiniz.

Kuskus pilavı tarifi: Kuskus pilavı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKuskus pilavı tarifi: Kuskus pilavı nasıl yapılır?

KUSKUS ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı kuskus makarnası
6 su bardağı kaynar su
1 küçük ince yemeklik doğranmış kuru soğan
1 çay bardağı kavrulmuş kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane

Kuskus salatası nasıl yapılır? Kuskustan en kolay salata tarifiİLİŞKİLİ HABERKuskus salatası nasıl yapılır? Kuskustan en kolay salata tarifi

Kuskus çorbası tarifi

Kuskus çorbası tarifi

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve küp küp doğranmış soğanları alıp kavurun. Ardından içerisine salça kıyma, nane ve tuzu da ekleyip karıştırın.

Kaynayan suyun içerisine kuskus makarnaları ilave edip pul biberle 20 da kısık ateşte pişirin. 

Pişen çorbayı naneyle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0