Biscotti kurabiyesi nasıl yapılır?

Son yıllarda Türk pastanelerinin en çok satılan lezzetlerinden biri olan ve bir kez tdanın sık sık almak istediği Biscotti kurabiyesinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Ekmek gibi pişirilen enfes Biscotti, çay ve kahve saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Peki Biscotti nasıl yapılır? İşte tarifi:

İtalyan mutfağının kıtır lezzetlerinden biri olan biscotti, Türk mutfaklarına hızlıca yerleşti. Çok kalorili gözüken biscotti sandığınızdan daha hafif olabilir. Çay ve kahvenin yanında atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz enfes biscotti, ara öğünleriniz için mükemmel bir seçenek olacaktır. Evde kolayca biscotti pişirmek istiyorsanız tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

BİSCOTTİ TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet orta boy yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı badem (irice kıyılmış, kabuksuz)
Yarım su bardağı kurutulmuş karışık meyve parçaları
3 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
1 adet rendelenmiş orta boy portakal kabuğu

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
1/4 su bardağı  toz şeker

YAPILIŞI

Hazırlayacağımız bu tarif sıcak fırında pişmesi gerektiği için önceden fırını 170 dereye ayarlayın. 

Un, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kaba eleyerek hazır hale getirin.

Tereyağı ve toz şekeri derin bir karıştırma kabında krema halini alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.

Tereyağlı toz şeker karışımına yumurtaları teker teker ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Rendelenmiş portakal kabuğunu katın. Arzuya göre kullanacaksanız vanilyayı bu aşamada ekleyin.

Unlu karışımı içerisine ilave ekledikten sonra biscotti karışımını tahta bir kaşık ya da spatula yardımıyla kıvam alana kadar karıştırın.

Badem kırıkları ve kurutulmuş karışık meyve parçalarını hamurun içerisine ekledikten sonra homojen kıvama gelene kadar karıştırın.

Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına aldıktan sonra hafifçe unlanmış bir zemin üzerinde yaklaşık 5-6 cm. eninde, üzeri hafif basık iki adet uzun rulo hazırlayın.

Ruloları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı serip toz şeker serpiştirin.

Hamurları yaklaşık 30 dakika fırında pişirdikten sonra oda ısısında kısa süre bekletin.

Keskin bir bıçak yardımıyla verev şeklinde dilimleyin.

Dilimlenen biscottileri altı boş bir ızgara teli üzerine dizdikten sonra önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında 20 dakika daha pişirerek kurutun.

Pişen biscottileri servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0