En kolay etli ekmek nasıl yapılır? Evde etli ekmek yapmanın püf noktaları

800 yıldır Konya sokaklarının mis gibi kokulara sahip olmasını sağlayan ve en meşhur lezzetlerinden biri olan etli ekmek tarifini evde hazırlamanın yollarını sizlerle paylaşıyoruz. Çay saatlerinden akşam yemeklerine kadar uzanan lezzetiyle adeta mest olacağınız etli ekmeğin yapımı sadece yasemin.com'da!

Konya'da sevilerek tüketilen aynı zamanda Konya kültüründe önemli bir yere sahip olan etli ekmeği kolay ve pratik bir tarifle yapmak isterseniz bu haber tam size göre...  İncecik hamuruyla sofraları renklendiren, eti sayesinde hem mideleri hem de gözleri doyuran bir tarifle karşınızdayız. Mis gibi kokusuyla ağızları sulandıran etli ekmek, 1900'lü yıllardan beri sofralarda yerini alıyor. İlk zamanlar sadece kebapçılarda hazırlanan etli ekmek, zaman içerisinde yaygınlaşmıştır. Konya mutfağından gelen bu lezzet, dana ve koyun eti ile hazırlanır. Etli evde denemek isteyenlere özel Konya etli ekmek ustalarının meşhur tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

ETLİ EKMEĞİN PÜF NOKTALARI

  • Hamur, iki katına çıkana kadar mayalanması için bekletin.
  • Hazırladığınız hamurları, ince ve uzun bir şekilde açın.
  • Hamurun üst kısmına koyduğunuz harcı kenarlara doğru dağıtın.
  • İç harcı fazla doldurmamaya özen gösterin. Böylece pişerken taşmasını önleyebilirsiniz.
  • Hamur ince olduğu için, fırının performansına göre pişirme süresi değişebilir. Ara ara kontrol etmeyi unutmayın.

ETLİ EKMEK TARİFİ:

MALZEMELER

4 su bardağı un
Yarım paket kuru maya
1 çorba kaşığı tuz
Yeteri kadar su 

İç harcı için;

400 gram dana kuşbaşı 
1 adet küp doğranmış domates
3 adet sivri biber
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

En kolay kıymalı pide nasıl yapılır? Evde kıymalı pide yapımının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kıymalı pide nasıl yapılır? Evde kıymalı pide yapımının püf noktaları

etli ekmek tarifi

etli ekmek tarifi

YAPILIŞI

Hamur için un, tuz ve mayayı karıştırın. Yavaş yavaş su ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 

Hamuru bir saat ılık bir yerde mayalandırın.

Hamur mayalanırken bir taraftan da iç harcını hazırlayın.

Bunun için; kıyma, sıvıyağ ve soğanı tavanın içinde kavurun.

Daha sonra içine diğer malzemeleri katarak kavurmaya devam edin. 

Konya bıçak arası pide nedir ve nasıl yapılır? Bıçak arası pide yapmanın en kolay yoluİLİŞKİLİ HABERKonya bıçak arası pide nedir ve nasıl yapılır? Bıçak arası pide yapmanın en kolay yolu

Hamuru bezelere ayırın ve üzerine un serpip 5 mm kalınlığında oval olacak şekilde açın ve harç malzemesini paylaştırıp üzerine yayın.

Kenarlarını kayık gibi kapatıp yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine koyarak 15 dakika mayalandırın, üzerine kaşar peyniri serpin.

Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

ali hacıhasanoğlu 3 yıl önce

Doğma büyüme aslen neslen Konya'lıyım. Bu tarifi ilk defa duyuyorum.Birincisi etliekmeğin içi tamamen çiğ hazırlanır kavrulmaz. sarmısak atıldığını duymadım, görmedim. Etliekmeğin kenarları kayık şeklinde katlanmaz.Böreğin kenarları katlanır. İçi ile tekrar mayalanmaya bırakılmaz içi yayıldıktan sonra fırına verilir. Konyadaki ta eski ustaları ve fırınları bilen birisi olarak yazıyorum.Verilen tarif de bir etlipide tarifi olabilir ama Konyanın etliekmeği değil.

Toplam 1 beğeni

Konya 3 yıl önce

Aynen öyle bu bizim etliekmek tarifiyle alakası yok.keske daha iyi arastirsaydiniz

Toplam 0 Beğeni