Pratik fırında poğaça köfte tarifi

Akşam yemeğinde farklı tatlar ile sofralarınızı şenlendirmek aynı zamanda leziz yemeklerle sofradaki şaşırtmak istiyorsanız daha önce denemediğiniz fırında poğaça köfteyi mutlaka denemelisiniz.

Klasik köfteleri bir kenara atacak, nefis mi nefis muhteşem bir köfte tarifi ile karşınızdayız. Rendelenmiş kaşar peyniri ile lezzetlenen hem de sunumu çok şık olan poğaça köfte, yanında pilavla muhteşem olacak. İç harcı ile de sıradan damaklarda iz bırakacak poğaçanın köftenin tarifi yasemin.com'da!

FIRINDA POĞAÇA KÖFTE TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram dana kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 dilim bayat ekmek kırıntısı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su
1 adet haşlanmış patates
1 adet haşlanmış havuç
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Bir kasenin içerisine kıyma, rendelenmiş soğan, bayat ekmek kırıntısı, kimyon, yenibahar, karbonat, tuz ve su ekleyerek homojen olana kadar yoğurun.

Yoğrulan köfte hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgaha yapışmaması için iki buzdolabı poşetinin arasına koyup merdane veya kaşık yardımıyla dövüp, düzleştirin.

Arasına haşlayıp rendelemiş olduğunuz patates, havuç ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip poğaça gibi yarım ay şeklinde kapatın.

Hazırlana köfteleri buzdolabı poşetinin arasından çıkarıp, pişirme kağıdı serili fırın kabına yerleştirin.

180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Kuru temizleme etiketi olan giysiler nasıl yıkanır?

İLİŞKİLİ HABER

Kuru temizleme etiketi olan giysiler nasıl yıkanır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0