Leziz kestaneli börek tarifi! Kestaneli börek nasıl yapılır?

Sinop ilinin meşhur bir tarifi ile karşınızdayız. Yapımı oldukça kolay olan iç malzemesi ile şaşkınlık veren tadanların bayıldığı kestaneli börek... Mevsiminin gelmesi ile birlikte farklı şekillerde değerlendirilen kestaneyi birde Sinop ilinin tarifi ile deneyin. Hadi gelin kestaneli börek nasıl yapılır birlikte bakalım.

Börek denilince akla patatesli, peynirli, kıymalı ve daha birçok tarif geliyor. Ancak sizlere öyle bir tarif vereceğiniz ki tadı da ismi de akıllara durgunluk veriyor. Kış akşamlarının vazgeçilmezi olan kestane ile leziz bir börek tarifi hazırlayabilirsiniz. Nişastalı hafif şekerli yapısıyla tatlılara, tariflere çok yakışan kestaneyi daha birçok lezzetin içerisine de ekleyebilirsiniz. Bursa’nın meşhur kestane şekeri, kestane ile yapılan pilavları derken kestanenin malzeme listesinde yer aldığı keklerden, pastalardan bahsetmemek olmaz. Bir de her kestane sevenin denediği kolay soyulan, kurumadan pişen kestane kebap hazırlama yöntemleriyle kışa çok yaraşan bir listesi var. Sinop'ta çok sık yapılan ve sofralarından eksik olmayan kestaneli böreğin yapımı haberimizin detaylarında.

Kestaneyle hangi yemekler yapılır? En kolay kestaneli tariflerİLİŞKİLİ HABERKestaneyle hangi yemekler yapılır? En kolay kestaneli tarifler

KESTANELİ BÖREK TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yufka
3 su bardağı kırık kestane
1 su bardağı ceviz içi
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Servis için;

2 yemek kaşığı pekmez

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Kestaneli börek

Kestaneli börek

Evde en kolay kestane nasıl yapılır? Lezzetli kestane pişirme teknikleriİLİŞKİLİ HABEREvde en kolay kestane nasıl yapılır? Lezzetli kestane pişirme teknikleri

YAPILIŞI

Tarife öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Tencereye suyu ve şekeri alıp karıştırın. Güzelce kaynamasını sağlayın. Kaynayan suyun içerisine yağı ekleyerek soğuması için kenara alın.

Kestaneleri pişirin ve küçük küçük parçalara ayırın. Ardından üzerine cevizi ilave ederek karıştırın.

Tezgahın üzerine yufkayı serin. Soğumuş olan şerbeti yufkanın her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla dağıtın.

Kestaneli iç harcı yufkanın her yerine eşit olacak şekilde dağıtın.

Yufkayı çok sıkı olmayacak şekilde rulo şeklini verip,  4 parmak genişliğinde börekler olacak şekilde kesin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde boşluklu bir şekilde dizin ve üzerine yağ sürün.

180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0