Buzlukta saklanabilen pratik kurabiye tarifi

Çayın yanında tüketilen enfes kurabiyeyi pratik bir şekilde hazırlamak istiyorsanız buzlukta saklanabilen mozaik kurabiye tarifini deneyebilirsiniz. Aniden gelen misafirleriniz için muhteşem olabilecek mozaik kurabiye buzlukta saklandığı için fazla fazla yaparak kolayca pişirebilirsiniz.

Aniden gelen misafirlerinize buzluktan çıkaracağınız hazır tariflerle muhteşem bir sofra kurabilirsiniz. Sizlere buzlukta saklanabilen enfes bir kurabiye tarifini veriyoruz. Üstelik şekli de, sunumu da çok havalı.  Yapımı pratik olan mozaik kurabiye çayın yanına çok yakışacak.

BUZLUKTA SAKLANABİLEN KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

175 gram tereyağı
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
3 - 3,5 su bardağı un

Ara katları için;

1 adet yumurta akı

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde tereyağı ve pudra şekerini aktarın. Kremamsı bir kıvam alana kadar mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.

Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.

Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek karıştırın. İlk karıştırmanızın ardından kurabiyenin yarısını bir köşeye ayırın. Geriye kalanını güzelce yoğurun.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0