Enfes sandal köfte tarifi

Akşam yemeklerinizde mutlaka yer vermeniz gereken enfes bir tat sandal köfte. Yapımı basit, sunumu çok şık olan sandal köfte özel misafirlerinize layık olacak türden. Siz de evde sandal köfteyi pişirmek istiyorsanız hazırladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

Sandal köfte, görsel ve lezzet olarak misafirlerinize sunabileceğiniz güzel bir ana yemek tercihi olabilir.Tek başına tüm ev halkını doyuracak güçte olan, sosu, garnitürü ile damaklarda şenlik oluşturacak enfes sandal köfte, sıradan tariflerden sıkılanlar için çok beğeneceği tarifler arasında.

SANDAL KÖFTE TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım kilo kıyma
2 yemek kaşığı su
2 küçük soğan
1 su bardağı bayat ekmek içi veya galeta unu
2 adet yumurta
3 çay kaşığı kimyon
4 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
tuz
2 çay kaşığı kekik

Püresi için;

5 adet patates
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt

Köfte sosu için;

4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz ve karabiber
4 su bardağı su

Garnitür için;

2 su bardağı garnitür

Üzeri için;

10 dilim kaşar peyniri

sandal köfte tarifi

sandal köfte tarifi

YAPILIŞI

5 adet patatesi yıkayıp haşlanması için bir tencereye koyun. Koyduktan sonra üzerine su ekleyin ve ve ocağa alın.

O arada köfte harcı için bir kaba kıymayı koyun ve rendelediğiniz soğan ve sarımsakları köfte harcına ekleyin. Üstüne bayat ekmek içini veya galeta ununu ekleyin ve karıştırın. Daha sonra yumurta, baharatları ve suyu ekleyip iyice yoğurun.

Yoğurma işlemi bittikten sonra köfte harcının üstünü streç filmle kapatın ve buzdolabına koyun.

Bu işlem bittikten sonra püre için haşladığınız patatesleri soyun ve blender ya da bir bardak altı ile püre haline getirin. Püre haline getirdiğiniz patatesin içerisine tereyağı ve sütü de ilave edin. Ardından baharatları ekleyip iyice karıştırın.

Buzdolabında beklettiğiniz harcı çıkarın ve 10 parçaya bölün. Böldüğünüz parçaları elinizle yuvarlayın ve daha sonra elips şeklini verin. Elips şeklini verdiğiniz köftelerin orta kısmına hafifçe bastırarak kayık şeklini almasını sağlayın. 

Daha sonra ortalarına hazırladığımız köfteleri yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.Köfteler piştikten sonra ortalarına püreleri güzelce koyun. Köftelerin ortasına garnitürde ekleyin.

Sosun bütün malzemelerini koyup karıştırın ve köftelerin üzerine dökün. Daha sonra garnitür tarafına kaşar peyniri dilimlerini yerleştirip tekrar fırına koyun. Üzerleri kızarana dek pişirin.

Fırından aldıktan sonra servis tabağına alarak yanında garnitür ya da patates püresiyle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0