En kolay börek tarifi! Sahur için en pratik peynirli börek nasıl yapılır?

Sahurda yapabileceğiniz hem hafif hem de pratik bir börek tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Yapımı yalnıza 10 dakikanızı alacak olan bu börek, üstelik çok doyurucu. Kolayca ikram edebileceğiniz sahur böreğinin tarifi haberine haberimizin detaylarından kolayca ulaşabilirsiniz.

Sahurda, genellikle çok uğraşılan tarifler yerine hızlı ve tok tutan tarifler kadınların en çok aradıkları arasındadır. Gün boyunca midenin çalışmaması nedeniyle oruç açma vakti iftar ve sahur vaktinde hazmı kolay yiyecekler tercih edilmesi gerekir. Bizde bu gün sizlere ramazan börekleri için hem hazmı kolay olup, mideyi yormayan hem de lezzetli bir tarif paylaşmak istedik. Eğer sizde çok çabuk bir şekilde doyurucu ve lezzetli bir börek hazırlamak istiyorsanız bu börek tarifi tam size göre. Tavada kısık ateşte yufkaların kızarması ve nemiyle sıcacık olmuş iç harcınızla, fırında pişmiş diğer börekleri kıskandırmaya hazır olun. Hazırlaması çok kolay sahur böreğin tarifi ile ramazan ayının en kolay sahur sofrası için kendinizi hazırlayın. Eğer sahurda ne yiyeceğinize karar veremiyorsanız bu sahur tarifi iftar saatine kadar sizi tok tutacak.

SAHUR BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet yufka 
Bir kase beyaz peynir
7-8 dilim kaşar peynir
Bir çay bardağı sıvı yağ 

Osmanlı böreği nasıl yapılır? Osman böreğinin içini hazırlamanın yollarıİLİŞKİLİ HABEROsmanlı böreği nasıl yapılır? Osman böreğinin içini hazırlamanın yolları

sahur böreği nasıl yapılır

sahur böreği nasıl yapılır

YAPILIŞI

Yufkalardan ikisini rulo şeklinde saralım ve keselim. Şeritler halinde kesilen yufkaları, içini daha önceden yağladığımız tavanın içine koyalım.

Üzerine peynirleri ekleyelim. 

Daha sonra diğer yufkaları yine aynı şekilde keselim. 

Bu yufkaları da tavada bulunan böreğin üzerine koyalım ve elimizle bastıralım. 

Böreğin her iki tarafı da kızarana kadar pişirelim. 

Pişen böreği çay eşliğinde servis edelim. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

Nesdahl 3 yıl önce

Su toplum 7 24 hamur isi yiyor, Nezaman saglikli yasamaya basliyacaklar.

serkan 3 yıl önce

sahurda börek yerseniz en geç saat 3 de çölde serap görmeye başlarsınız :) meyve sebze yiyin, kafa da rahat göbekte

Toplam 5 beğeni

hasan 3 yıl önce

Ne bu şimdi, tövbe tövbe...

Toplam 2 beğeni