Keşkül-ü Fukara tatlısı nasıl yapılır? Keşkül-ü Fukara tatlısının hikayesi

Osmanlı'dan bizlere en güzel lezzet miraslarının başında gelen Keşkül-ü Fukara tatlısı, kıvamıyla herkesin damak tadına hitap ediyor. Özellikle muhallebi kıvamındaki tatlıları sevenlerin sık sık yapmak isteyeceği Keşkül-ü Fukara tatlısının tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

İçerisindeki toz ve badem ve antep fıstığı ile beraber ağızda adeta kıvam alan Keşkül-ü Fukara tatlısı, sütlü tatlıların arasında en farklı olanıdır.  Osmanlı saraylarında tüketilen o enfes keşkül tatlısının asıl adı Keşkül-ü Fukara'dır. Gerçek kıvamını tutturmak için manda ya da keçi sütüyle pişirilen bu tatlıyı evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Siz de mutfağınızda enfes ve sütlü bir tatlı pişirmek istiyorsanız mutlaka hazırladığımız bu tarife göz atmalısınız.

Ağızda dağılan saray helvası nasıl yapılır? Tam kıvamında saray helvanın püf noktasıİLİŞKİLİ HABERAğızda dağılan saray helvası nasıl yapılır? Tam kıvamında saray helvanın püf noktası

KEŞKÜL-Ü FUKARA TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı kavrulmamış badem içi
1 su bardağı kavrulmamış fındık içi
1 su bardağı kavrulmamış antep fıstığı içi
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı tereyağı

Keşkül-ü Fukara

Keşkül-ü Fukara

En kolay hünkar beğendi nasıl yapılır? Hünkar beğendi yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay hünkar beğendi nasıl yapılır? Hünkar beğendi yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Öncelikle badem, fındık ve antep fıstığını robottan geçirin.

Bir tencerenin içerisine sütü nişasta ve toz şekeri ilave ederek, karıştırın.

Kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin.

Kıvam aldığında tereyağını ilave ederek güzelce karıştırın.

Pişen tatlıyı kaselere eşit bir şekilde paylaştırın ve soğuması için kenara alın.

Tatlıyı soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0