Nefis ekmek çorbası nasıl yapılır?

Hiç ekmekten yapılan bir çorba gördünüz mü? Yapımı basit ancak muhteşem doyurucu olan ekmek çorbasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Farklı bir çorba tarifi arayanlar için enfes olacak ekmek çorbasının tarifi yazımızda.

Bayat ekmekleri değerlendirmek için bir tarif mi arıyorsanız? Servisi göz kamaştıran, lezzetiyle unutulmayacak bir akşam yemeği yaşatacak ekmek çorbasını mutlaka pişirmelisiniz. Klasik lezzetlerden biraz uzak olan ekmek çorbası bayat ekmekler içine en ideal tariflerden biridir. Peki ekmek çorbası nasıl yapılır?

EKMEK ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 dilim köy ekmeği
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
3 su bardağı su
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz karanfil
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Tuz

ekmek çorbası

ekmek çorbası

YAPILIŞI

Öncelikle köy ekmeğini hafifçe nemlendirdikten sonra üzerine tereyağını sürün ve bir tencereye yerleştirin.

Ardından ince kıyılmış maydanozu ekmeğin üzerine serpin.

Suyu kaynattıktan sonra ekmeğin üzerine dökün ve çatalla ezerek hafif ateşte bir süre pişmeye bırakın. Ardından limon suyuna 1 çorba kaşığı su ekleyip, pişmekte olan çorbanın üzerine ilave edin.

Toz zencefil, karanfil, rendelenmiş muskat ve tuz ekleyerek bir taşım kaynatın.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0