Nefis dereotu çorbası nasıl yapılır? Tadı muhteşem dereotu çorbası

Sebze ile hazırlanan yemekleri sevenler için muhteşem bir tarifimiz var. Kıvamı ile göz dolduran, pratik yapımı ile kadınların yüzünü güldürecek dereotu çorbasını daha önce hiç duymadınız. Farklı çorba tarifi arayanların beğeneceği enfes dereotu çorbasının tarifi yazımızda.

Dereotu, Asya ülkelerinde yetiştirilen bir bitki türüdür. Genellikle salatalarda kullanılan dereotu et yemeklerine de çok yakışıyor. Birçok hastalığa karşı etkili olan dereotu, bağışıklık sistemini kuvvetlendirici bir yapıya sahiptir. Az miktarda kalori içerdiği için diyet yaparken de tüketilebilir. Dereotu ile hazırlanan sıradan tariflerin dışında hem besleyici hem vücut sağlığı açısından oldukça faydalı bir çorba tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Yapımı kolay olan dereotu çorbasını küçük büyük demeden herkes çok sevecek.

En kolay dil çorbası nasıl yapılır? Bol şifalı ve terbiyeli dil çorbasının püf noktasıİLİŞKİLİ HABEREn kolay dil çorbası nasıl yapılır? Bol şifalı ve terbiyeli dil çorbasının püf noktası

DEREOTU ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 kahve fincanı sıvı yağ
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak veya 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 kahve fincanı un
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
dereotu
tuz - karabiber
yarım limon suyu

dereotu çorbası

dereotu çorbası

Evde pratik et bulyon nasıl yapılır? En kolay bulyon tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde pratik et bulyon nasıl yapılır? En kolay bulyon tarifi

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisinde sıvı yağı ve rendelenmiş soğanları alıp güzelce kavurun.

Ardından 3-4 dakika sonra sarımsak ve unu ekleyerek kavurma işlemine devam edin.

Kavrulduktan sonra yavaş yavaş tavuk suyu ve sütü ekleyin.

Yoğunluğunu isteğinize göre ayarlayarak su ilave edin.

En son baharatlar, tuz ve dereotunu da ekleyerek kaynamasını sağlayın.

Kaynadıktan 5 dakika sonra altını kapatıp, limon suyunu koyun.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0