Antrikot nasıl pişirilir ve püf noktaları nelerdir? Lokum gibi antrikot pişirme yöntemi

Et sevenlerin adını duyduğunda gözleri kamaştığı, adeta ağızları sulandıran enfes dana antrikot, püf noktalarına dikkat edilerek bir özen içinde pişirilmelidir. Evde kolay bir şekilde antrikot pişirmenin püf noktaları nelerdir? Antrikot nasıl marine edilir? İşte sorunun yanıtı:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların etinden, sütünden ve derisinden faydalanmak, Orta Asya’dan gelen bir gelenektir. Hayvanlar her zaman toplum için değerli canlılar arasında yer almıştır ve günümüzde de bu böyle devam etmektedir. Kesilen hayvanın yenilebilecek her etli kısmı, yemeklere lezzet katmak için kullanılmıştır. Bu yazımızda da et tüketiminde önemli bir yere sahip olan antrikot et hakkında bilgilere yer verdik. Antrikot, dananın sırt kısmından çıkarılan ve biraz yağlı bir bölgeden alınan et parçasıdır. Bonfile ile sürekli karıştırılan antrikot, dananın göğüs omurları üzerinden sırtına uzanan kısmıdır. Sağlıklı bir yaşam için beyaz et ve kırmızı et tüketimi, doktorlar tarafından mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. Bu yazımızda da et tüketiminde önemli bir yere sahip olan antrikot et hakkında bilgilere yer verdik.

Bol soğanlı et sote nasıl yapılır? Enfes soğanlı et sote tarifiİLİŞKİLİ HABERBol soğanlı et sote nasıl yapılır? Enfes soğanlı et sote tarifi

antikot nasıl pişer

antikot nasıl pişer

Güveçte yahni nasıl yapılır? Tam kıvamında pişmiş güveçte et yahnisi tarifiİLİŞKİLİ HABERGüveçte yahni nasıl yapılır? Tam kıvamında pişmiş güveçte et yahnisi tarifi

ANTRİKOT NASIL MARİNE EDİLİR?

Etinizin lezzetli ve yumuşak olması için marine işlemi oldukça önemli olacaktır. İyi bir antrikot pişirmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz;

  • - Büyük bir soğan rendeleyin ve suyunu sıkarak etlerinizi karıştıracağınız kabın içine alın. 1 veya 2 diş ezilmiş sarımsak ile 1 çay bardağı sütü de kabın içine ekleyin. 1 çay bardağı sıvı yağı da ilave ederek biraz hardal ile bir karışım elde edin.
  •  
  • - Damak zevkinize göre kekik, biber ve tuz da ekleyerek marine sosunuzu karıştırın. Mümkünse taze baharatları kullanmalısınız. Toz baharatlar pişirme esnasında yanabilir. Hazırladığınız sosun içine antrikot etlerinizi ekleyin ve güzelce harmanlayın.
  •  
  • - Kullandığınız kabın ağzının kapalı olmasına özen gösterin ve mümkünse bir gece önceden hazırlığınızı yapmış olun. Eğer vaktiniz az ise en az 2 saat olacak şekilde etlerinizi marine sosu içinde dinlendirin.

Tam kıvamında lokum gibi kurban eti kavurma nasıl yapılır? En kolay kurban kavurmasıİLİŞKİLİ HABERTam kıvamında lokum gibi kurban eti kavurma nasıl yapılır? En kolay kurban kavurması

antikot pişirmenin püf noktaları

antikot pişirmenin püf noktaları

ANTRİKOT PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Kırmızı et pişirmek hem sabır isteyen hem de özen gösterilmesi gereken bir besindir. Bu kural antrikot et için de geçerlidir. Eğer antrikot ızgara üzerinde pişecekse, orta ısıda alevsiz bir ızgara işinizi görebilir. Her iki yüzeyi kızarana kadar etlerinizi ızgarada tutabilirsiniz.

Pişirme tercihiniz antrikot tavada olacaksa tavanızın cinsi bu konuda ayırt edici olacaktır. Çelik veya döküm tavaları kullanırsanız daha lezzetli sonuçlar alabilirsiniz.

Yaklaşık 10 dakika ısınan tavanıza, etlerinizi yerleştirin ve zevkinize göre antrikot mühürleme tekniği ile etinizi pişirin. Etleriniz tavada ne kadar çok uzun kalırsa, mühürleme derecesi o kadar yoğun olacaktır. İyi pişmiş bir et için her iki tarafını da 15 dakika boyunca pişirebilirsiniz.

Antrikot fırında pişmeye de uygun bir ettir. Fırın sıcaklığı 180 derece olduğunda yaklaşık 30 dakikada lezzetli bir antrikot hazırlayabilirsiniz.

Pişirme esnasında etinize bıçak veya çatal temas ettirmemelisiniz. Kesilen etin suyu çıktığında lezzetini kaybedecektir.

antirikot nasıl merine edilir

antirikot nasıl merine edilir

ANTRİKOT KAÇ KALORİDİR?

Antrikot besin değeri değeri yüksek bir ettir. Potasyum, magnezyum, fosfor açısından oldukça zengindir. Yaklaşık 100 gramlık bir dilim pişmiş antrikot, 228 kalori barındırır. Antrikot protein miktarı açısından da gayet yüksektir. İnce bir dilimde 23.96 gram protein bulunmaktadır. 13.96 gram da yağ içermektedir. 110 mg kolesterol, 92 mg sodyum, 295 mg potasyuma sahiptir. Aynı zamanda 11 mg kalsiyum ve 0.97 gram demir bulunmaktadır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0