Brokoli nasıl haşlanır? Brokoli pişirmenin püf noktaları nelerdir?

Çocukların tadını pek sevmediği, vitamin bakımından tüm sebzelere taş çıkaran brokoli, doğru yöntemlerle pişirildiğinde vücuda inanılmaz faydalar sağlıyor. Peki brokoliyi doğru pişirmenin yolları nedir? Brokolinin en lezzetli hali olan haşlaması nasıl yapılır? Brokoli pişirmenin püf noktaları nelerdir? tarifi ve detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Brokoli; besleyiciliği özelliğiyle beş yıldız alan sağlığımıza faydaları oldukça fazla bir besindir. Düşük kalorili olmasına rağmen, lif bakımından oldukça zengindir. Brokoli lahana ailesindendir. Başta kanser ve kalp hastalıkları olmak üzere, diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Bu şifalı sebze vücuttaki sağlıklı hücreleri ve dokuları destekleyen, oksidatif stresi azaltan, çok sayıda antioksidan içerir. Ayrıca brokoli doğru pişirildiği zaman kolesterolü bulunan kişiler için de oldukça iyi gelen bir besin kaynağıdır. Bu noktada en önemli şeylerden biri brokoliyi doğru pişirebilmektedir. Aksi halde brokolinin bütün bu işe yarar değerleri kaybetmesine neden olabilir. 

brokoli haşlama

brokoli haşlama

Satın alınan brokolinin çiçekli olan kısmının sık, saplarının ise kolay kırılabilecek tazelikte olması gerekmektedir.  Pişirme işlemine geçildiği zaman eğer mümkün ise brokoli buharda pişirilmeli eğer buharda pişirme mümkün değil ise suda haşlama şeklinde yapılmalıdır.

Ev ortamında buharlı bir pişirme aleti olmasa dahi büyük olan bir tencerenin içerisine su koyarak ve bu suyunda içerisine bir kap koyarak bu kabın içerisine brokoliyi yerleştirerek buharda pişirmek mümkündür.

En kolay brokoli çorbası nasıl yapılır? Brokoli çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay brokoli çorbası nasıl yapılır? Brokoli çorbasının püf noktaları

BROKOLİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI NELERDİR

BROKOLİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI NELERDİR

Eğer brokoliyi buharda değil de suda haşlamak gerekiyorsa brokolinin üzerini aşmayacak miktarda kaynar su koyulmalı ve brokolinin sap kısımları alt tarafta kalacak şekilde konulmalıdır.

Kapak açık olarak yaklaşık 5 dakikayı aşmayacak şekilde pişirilmesi gerekmektedir.

Eğer brokoli 5 dakikadan fazla pişirilir ise eriyen brokoli tüm besin değerlerini kaybedecektir.

Bu yüzden brokoli kesinlikle 5 dakikadan fazla pişirilmemesi gerekmektedir.

Brokoli pişirildikten sonra hemen kaynadığı sudan alınarak buzlu ya da soğuk bir suya batırılarak şoklama işlemi yapılmalıdır.

Daha sonra pişirme işlemi sonlandırılarak brokolinin piştikten sonra yeşil kalması sağlanabilir.

Pişirilen brokolinin saklanması için ağzı kapalı bir kap yeterlidir. Yaklaşık 4 ya da 5 gün boyunca brokoli burada saklanabilir.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0