Mangalın yanına yakışan en güzel tarifler! Pikniğe giderken ne yapmalı?

Yaz aylarında yapılabilecek en keyifli etkinlik pikniktir. Kışın içi ısıtan, yazın doğa ile buluşturan piknikler lezzetli sofralara imza atar. Önceden yapılan hazırlıklar da tamamlandığında pikniğin tadına doyum olmaz. Kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olan piknikte ne yenir? Mangalın yanına yapılabilecek tarifler bugünkü yazımızda.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Tüm hafta çalışıp tatil gününüzde temiz hava almak, kafa dinlemek ve ailenizle güzel bir vakit geçirmek için kesinlikle piknik ideal bir tercih olacaktır. Bahar aylarından sonra daha sık yapılan bir sosyal etkinlik olarak kültürümüzde yer alan piknikte mangal olmazsa olmazdır. Afiyetle kurulacak piknik sofrası için akıllarda bir soru oluşur: Piknikte neler yenir? Evden götürebileceğiniz yemekler neler olabilir? Bir gece öncesinden sarmanızı sardıysanız, siz pikniğe hazır sayılırsınız. Şimdi sizlere etler pişene kadar atıştırabileceğiniz, piknik masasında gördüğünüzde adeta temiz havayla buluşunca iştah açan tarifleri bir araya getirdik. Sabahın ilk ışıklarında başlayan piknikte kahvaltıdan akşam yemeğine kadar ne yenir sorularını ortadan kaldıracak muhteşem tarifimiz var. 

  • SİGARA BÖREĞİ

SİGARA BÖREĞİ

SİGARA BÖREĞİ

Pikniklerin olmazsa olmazı pratik sigara böreği, oksijenle buluşup da iştahı açılan kişileri doyuracak bir lezzet.Kısa süre içinde sarabileceğiniz, içine ne eklerseniz koyabileceğiniz sigara böreği piknik masanızın anında tükenen yemeği olabilir. Eğer önceden sarıp dondurucuya attığınız sigara börekleri varsa, pikniğe bir an önce başlayabilirsiniz.

En kolay sigara böreği nasıl yapılır? Sigara böreği yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay sigara böreği nasıl yapılır? Sigara böreği yapmanın püf noktaları

  • PATATES SALATASI

PATATES SALATASI

PATATES SALATASI

Patates salatası piknikte nasıl hazırlanır diye merak mı ediyorsunuz? Közlerin içine attığınız patatesler ile nefis bir salata hazırlayacağınızı unutmayınız. Dilediğiniz sebzelerle karıştırdığınız patatesleri salata tabağına afiyetle aktarabilirsiniz. Programlı bir piknik yapacaksanız, evden çıkmadan patatesleri haşlamak size zaman kazandırabilir.

En kolay patates salatası nasıl yapılır? Patates haşlamasından salata tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay patates salatası nasıl yapılır? Patates haşlamasından salata tarifi

  • DEREOTLU POĞAÇA

Pratik dereotlu poğaça nasıl yapılır?

Pratik dereotlu poğaça nasıl yapılır?

Piknik sezonunu açtıysanız, evde bir şeyler hazırlayıp artık havanın tadını çıkarmalısınız. Hem doyurucu hem de kolay olsun diyenler için dereotlu poğaça tariflerimiz, pikniklerin en sevilen atıştırmalığı olacak. Mayalanma derdi olmadan, dakikalar içinde poğaça kokusu almak için siz de piknik menünüze dereotlu poğaçayı ekleyebilirsiniz.

En kolay dereotlu poğaça nasıl yapılır? 5 dakikada dereotlu poğaçaİLİŞKİLİ HABEREn kolay dereotlu poğaça nasıl yapılır? 5 dakikada dereotlu poğaça

  • KISIR

kısır tarifi

kısır tarifi

Piknikte hep et mi yiyeceğiz diye yakınanlar için nefis bir piknik lezzeti daha önerelim. Kısır, günlerin ve pikniklerin iştahla yenen bir üyesi. Börekli, pastalı piknik anlarında olmazsa olmaz dediğiniz kısır siz ne zaman yemek isterseniz tabağınızda olacak. Semaverde çay da demleniyorsa keyfinize diyecek yok.

Evde kısır nasıl yapılır? 10 dakikada kolay kısır tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde kısır nasıl yapılır? 10 dakikada kolay kısır tarifi

  • YAPRAK SARMA

Yaprak sarmanın yanında ne iyi gider?

Yaprak sarmanın yanında ne iyi gider?

Yaprak sarması kalabalık pikniklerin parmak yedirten bir lezzeti. Önceden planlanan piknikler için akşamdan sarmaya başladığınız yaprak sarmalar, piknik sofrasında görenlerin iştahını açacak. Izgarada pişen etlerin kokusuyla mest olurken tabaklardaki sarma ile anlık açlığınızı giderebilirsiniz.

Yaprak sarmanın püf noktaları neler? Pratik ve kolay yaprak sarması yöntemleriİLİŞKİLİ HABERYaprak sarmanın püf noktaları neler? Pratik ve kolay yaprak sarması yöntemleri

Çocuğa zorla yemek yedirmek neden yanlış? Yemek yemeyen çocuğa ceza verilir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuğa zorla yemek yedirmek neden yanlış? Yemek yemeyen çocuğa ceza verilir mi?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0