En kolay şöbiyet tatlısı nasıl yapılır?  Çıtır çıtır şöbiyet tatlısının püf noktaları

Şerbetli tatlılar arasında en çok sevilen aynı zamanda Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan şöbiyet tatlısı görüntüsüyle bile acıktırıyor. Çıtır çıtır kıvamı, bol antep fıstıklı iç harcıyla damaklarda iz bırakan şöbiyet tatlısı turistlerin bile dikkatini çekmeyi başardı. Bu kadar çok sevilen ve tüketilen şöbiyet tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Şöbiyet tatlısı, baklavaya benzer bir Türk tatlısıdır. Süt, irmik ve ayrıca fındıktan yapılan bir krema ile doldurulur. Dışında yumuşak ama kabuklu ve içi kremsidir.İç dolgusuyla kendine hayran bırakan şöbiyet tatlısı kelime kökeni ile tıka basa yemek, fazlasıyla doymak anlamına gelmektedir. 100 gram şöbiyet 187 kaloridir ve 1 porsiyon şöbiyet tatlısı 224.9 kalori olarak hesaplanmıştır. Ülkemizde baklavadan sonra çok tercih edilen tatlılar arasında yer alan şöbiyeti evde kolayca hazırlamaya ne dersiniz? Hem sofralara farklı farklı lezzetler ekleyerek dışarıdan almak yerine sağlıklı bir şekilde evde yapabilirsiniz. İlk tadımda evdeki herkesin çok beğeneceği bu tatlı, çayla birlikte yudumlanınca adeta vazgeçilmez bir tada dönüşüyor. Sizler de fazla yorulmadan sevdiğiniz tatlıları evde yapmak istiyorsanız ev yapımı şöbiyet tatlısı tarifimize mutlaka göz atmalısınız. 

En kolay kalburabastı tatlısı nasıl yapılır? Kalburabastı yapımının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kalburabastı tatlısı nasıl yapılır? Kalburabastı yapımının püf noktaları

şöbiyet tatlısı püf noktaları

şöbiyet tatlısı püf noktaları

Çıtır baklava nasıl yapılır? En kolay çıtır baklava tarifi! Ağızda dağılan çıtır baklava İLİŞKİLİ HABERÇıtır baklava nasıl yapılır? En kolay çıtır baklava tarifi! Ağızda dağılan çıtır baklava

EVDE ŞÖBİYET TARİFİ:

MALZEMELER

20-25 adet baklavalık yufka
200 gram tereyağı
1 çay bardağı kırılmış fındık
3 çorba kaşığı irmik
1/2 paket süt

Şerbeti için;

1. 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon

şöbiyet tatlısı nasıl yapılır

şöbiyet tatlısı nasıl yapılır

YAPILIŞI

Tatlıyı hazırlamaya öncelikle irmikli harcını yaparak başlayın. Bir tavaya irmiği ve sütü koyup koyulaşıncaya kadar pişirin.

Ayrı bir tavada tereyağını eriterek baklavalık yufkaların aralarına güzelce sürün.

Yağı sürdükten sonra kare kare kesin. Bu karelerin içerisine irmikli harçtan koyup biraz da antep fıstığı ya da fındık serpin.

Hazırlanan yufkaları üçgen şekilde katlayıp tepsiye dizin. Üzerine tereyağından sürüp, 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.

En kolay şerbetli tatlı tarifleri! Çok beğeneceğiniz şerbetli tatlı tarifleriİLİŞKİLİ HABEREn kolay şerbetli tatlı tarifleri! Çok beğeneceğiniz şerbetli tatlı tarifleri

bol fıstıklı şöbiyet

bol fıstıklı şöbiyet

Önceden hazırlanan  ve soğuk olan şerbeti şöbiyet tamamen soğuduktan sonra ikisinde soğuk olacak şekilde döküp 5-10 dakika bekletin.

İyice çektikten sonra üzerine antep fıstığı tozuyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0